NHL: a hosszabbítást nem bírta a címvédő; felállt a Canadiens

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.12. 07:24
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) szombati játéknapján összesen 15 találkozót rendeztek. A Montreal Canadiens háromgólos hátrányból állt fel, Alekszandr Ovecskin megszerezte szezonbeli első találatát, a címvédő Los Angeles Kings pedig újabb vereséget szenvedett, most hosszabbításban.

Toronto Maple Leafs–Pittsburgh PenguinsToronto Maple Leafs–Pittsburgh Penguins

Az összecsapás egyértelműen a vendégekről szólt. Az első harmadban hengerelt a Penguins, a gólgyártást Patric Hornqvist kezdte meg, majd egy percre rá a legutóbbi szezon legértékesebb játékosának (MVP) választott Sidney Crosby talált be emberelőnyös helyzetből. A pittsburghi henger nem állt meg, a harmad végén Chris Kunitz is betalált emberelőnyből, így 3–0-s előnnyel várhatták a csapatok a második játékrészt.

A második 20 percben Joffrey Lupul révén szépített a Maple Leafs, de néhány percre rá a hátsérüléséből visszatérő Jevgenyij Malkin 4–1-re alakította az állást. A harmadik harmadban a pittsburghi center, Brandon Sutter lőtte meg idei második gólját, erre Tyler Bozak válaszolt emberelőnyből, de a vége 5–2 maradt a Penguinsnek.

A mérkőzés legjobbja a Crosby, Malkin duó volt, tagjai egy-egy góljuk mellett két-két gólpasszt is kiosztottak. A Pingvinek győzelmükkel 2–0-s mérleggel állnak.

Boston Bruins–Washington Capitals

A fővárosi csapat számára sokkal könnyebbnek ígérkezett a találkozó, mint azt várni lehetett. Az előző szezon gólkirálya, az 51 gólig jutó Alekszandr Ovecskin nyitotta meg a gólok sorát, az első harmadban emberelőnyből hatalmas dugót vágva Tuukka Rask kapujába. Néhány perccel később Ovecskin ismét betalált, Nicklas Bäckström és Karl Alzner passzát váltotta gólra (2–0).

A második harmadban a védő, Mike Green volt eredményes emberelőnyből, majd a zárásban Joel Ward szerezte meg a Capitals utolsó, negyedik találatát. A vége sima 4–0 lett a Washington javára.

A meccs legjobbjai a Capitals kapusa, Braden Holtby, valamint Ovecskin volt. Holtby mind a 29 kapujára zúduló lövést hárította, Ovecskin pedig duplájával segítette győzelemhez a Washingtont.

Vancouver Canucks–Edmonton Oilers

Őrült mérkőzést vívott egymással az Edmonton és a Vancouver. A gólok sorát a vendégek nyitották meg, először Brad Hunt talált be emberelőnyből, majd Mark Arcobello növelte kettőre az előnyt. A harmad végén Henrik Sedin szépített, így 2–1-gyel zárult az első játékrész. A második harmad elején az Oilers fiatal orosz tehetsége, Nail Jakupov ütött gólt, ám erre két perc múlva Nick Bonino révén érkezett a válasz. Nem álltak meg a vendégek, egy nagy hiba után, emberhátrányos szituációban Jesse Joensuu meglőtte az Oilers negyedik gólját is (4–2).

A találkozó innentől a Canucksról szólt, először Radim Vrbata volt eredményes, majd a harmadik harmadban Linden Vey szerzett gólt emberelőnyből, 4–4-re módosítva az állást. Következett a ráadás, amelyben nem született gól, így szétlövés döntött. Az első két körben a Vancouvernél Bonino és Vrbata, az Edmontonnál Jordan Eberle és David Perron is hibázott, a Canucks harmadik lövője, Chris Higgins azonban belőtte a maga büntetőjét, így a két pont a vancouverieké lett. 5–4-es sikerével a Canucks is hibátlan, két eddigi mérkőzését egyaránt megnyerte.

NHL
ALAPSZAKASZ, 4. JÁTÉKNAP

Boston Bruins–Washington Capitals 0–4
Columbus Blue Jackets–New York Rangers 5–2
Detroit Red Wings–Anaheim Ducks 2–3
Florida Panthers–New Jersey Devils 1–5
New York Islanders–Carolina Hurricanes 4–3
Philadelphia Flyers–Montreal Canadiens 3–4 – szétlövéssel
St. Louis Blues
–Calgary Flames 4–1
Tampa Bay Lighting–Ottawa Senators 2–3 – szétlövéssel
Toronto Maple Leafs–Pittsburgh Penguins 2–5
Nashville Predators–Dallas Stars 4–1
Chicago Blackhawks–Buffalo Sabres 6–2
Arizona Coyotes–Los Angeles Kings 3–2 – h. u.
Colorado Avalanche–Minnesota Wild 0–3
San Jose Sharks–Winnipeg Jets 3–0
Vancouver Canucks–Edmonton Oilers 5–4 – szétlövéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik