NHL: a Devils ötöt kapott Washingtonban, buffalói vesszőfutás

Vágólapra másolva!
2013.02.24. 07:12
null
Zach Parise-nak (Minnesota) van jelenése egy szigorúan védett vidéken, a Calgary kapuja előtt (Fotó: Reuters)
Az észak–amerikai jégkorongbajnokság (NHL) 36. játéknapján az Edmonton Oilers a szétlövést követően bizonyult jobbnak a Phoenix Coyotes-nál, míg a Nashville Predatorst, a New York Rangerst és a Buffalo Sabrest lenullázták. A zsinórban negyedik vereségét elszenvedő utóbbit ráadásul hazai környezetben.



Az Ovecskin kontra Kovalcsuk csatát előbbi nyerte meg, egyrészt mert triplázott, utóbbi pedig egy gólt szerzett, ráadásként a Washington a négy gólt hozó harmadik harmaddal jégbe döngölte a New Jerseyt.

Hiába vezetett 1–0-ra, majd 3–1-re a Winnipeg, a Philadelphia feltámadt, fordított és nyert. A Flyers úgy hozott össze 1–3-ból 4–3-t, hogy három emberelőnyt váltott gólra.

A 47. percig kétgólos hátrányban lévő Edmonton szétlövésig vitte a Phoenix elleni csatát, amelyben már csak Oilers-játékosok voltak eredményesek. A címvédő LA Kings hárommal nyert a Colorado ellen, a végeredményt Anze Kopitar állította bel az 57. percben.

A 38. percig tartotta állásait, és a gól nélküli eredményt az edzőváltásán a közelmúltban áteső Buffalo, de akkor megadta magát, és végül négyet kapott. Jevgenyij Nabokovval az élen mind a hat hátrányt megúszták, a hálóőr 35 lövést védett, ez volt a szezonban az első shutoutja, de a karrierjében már az 53.

A Montreal a második felvonásban sorozta meg a Rangerst, Carey Price vára pedig bevehetetlennek bizonyult, speciel ehhez 17 lövést kellett védenie. Ez volt a szezonban a második hibátlan meccse.

Ciolin Greening 59:36-nál lőtt gólja jelentette az Ottawa sikerét a Toronto elleni rangadón. A 43. percig csupán egy gólt esett Carolina–Tampa Bay összecsapáson, azt követően azonban potyogtak a találatok, amelynek végén a szezonban tizenkettedszer eredményes Steven Stamkos góljával alakult ki a háromgólos Lightning-siker.

A Detroit esélyt sem adott a Nashville-nek, Jimmy Howard 33 lövést védett, véget vetve a Red Wings ötmeccses nyeretlenségi sorozatának. A Columbus csak egyszer tudta kiegyenlíteni egygólos hátrányát a St. Louis ellen. A Dallas a San Jose, a Calgary a Minnesota ellen nyert két góllal úgy, hogy mindkét győztes a záró harmadban kétszer volt eredményes. A Stars első találatát Jaromir Járg szerezte – ez volt a cseh klasszis ötödik gólja a szezonban –, a Flames sikerét Matt Stajan duplája biztosította be.

NHL
ALAPSZAKASZ, 36. JÁTÉKNAP
Washington Capitals
–New Jersey Devils 5–1
Philadelphia Flyers–Winnipeg Jets 5–3
Edmonton Oilers–Phoenix Coyotes 3–2 – szétlövéssel
Los Angeles Kings–Colorado Avalanche 4–1
Detroit Red Wings–Nashville Predators 4–0
Montreal Canadiens–New York Rangers 3–0
Ottawa Senators–Toronto Maple Leafs 3–2
Buffalo Sabres–New York Islanders 0–4
Carolina Hurricanes–Tampa Bay Lightning 2–5
Dallas Stars–San Jose Sharks 3–1
St. Louis Blues–Columbus Blue Jackets 2–1
Calgary Flames–Minnesota Wild 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik