NHL: a Dallas és a Vegas játssza a nyugati döntőt

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.09.05. 07:22
null
Volt ok az örömre a Dallasnál: szétlövésben nyertek a Colorado ellen (Fotó: Twitter)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában kialakult a nyugati főcsoport döntőjének párosítása, miután a Dallas Stars hosszabbításban győzött a Colorado Avalanche ellen, a Vegas pedig 3–0-ra megverte a Vancouvert. 


A Nyugati főcsoport mindkét elődöntőjében hetedik meccs döntött a továbbjutásról. A Vegas nem bízott semmit a véletlenre a Vancouver ellen, ugyanis 3–0-ra győzött, igaz mind a három gólt az utolsó harmadban ütötte a Golden Knights.

A Nyugati főcsoport döntőjében a Vegas ellenfele a Dallas lesz, miután a Stars fordulatos találkozón szétlövésben nyert a Colorado ellen. A meccs első gólját a Dallas szerezte, viszont a Colorado még az első játékrészben fordított, 2–1-re, majd a folytatásban 3–2-re és 4–3-ra is vezetett, ám a dallasi Joel Kiviranta előbb még rendes játékidőben, a harmadik harmadban 4–4-re alakította az állást, majd a hosszabbításban a Stars győztes gólját is ő ütötte.

Keleten a Tampa Bay már korábban továbbjutott a főcsoport-elődöntőből a Bostonnal szemben (4–1-gyel), a Flyers–Islanders csatában hetedik mérkőzés dönt.

NHL 2020–2021
RÁJÁTSZÁS, FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐK
NYUGATI FŐCSOPORT
Colorado Avalanche–Dallas Stars 4–5 – hosszabbítás után

A párharc végeredménye: 3–4
Vegas Golden Knights–Vancouver Canucks 3–0
A párharc végeredménye: 4–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik