NHL: a címvédő megint Toews-góllal nyert a ráadásban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.27. 07:03
null
Jonathan Toews sorozatban másodszor döntött a ráadásban (Fotó: nhl.com)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának hétfői játéknapján a címvédő Chicago Blackhawks hosszabbításban 1–0-ra nyert az Anaheim Ducks ellen két nappal azután, hogy a Tampa Bay Lightningot szintén 1–0-ra győzte le a ráadásban, s ugyancsak hazai jégen. Sőt, a Blackhawks győztes gólját – akárcsak a Tampa Bay ellen – a csapatkapitány Jonathan Toews szerezte. Az Arizona Coyotes hétgólos meccset nyert meg a Toronto Maple Leafs vendégeként, a New York Islanders pedig négyet vágott a Calgary Flamesnek.

A címvédő Blackhawks két napja a Tampa Bay ellen győzött 1–0-ra a hosszabbításban Jonathan Toews góljával, most pedig ugyanezt a produkciót az Anaheim ellen megismételte. Sőt, Toews ugyanúgy a jobb oldalról tört kapura mindkét találatnál. Az amerikai statisztikusok szerint a Chicago az első csapat a hosszabbítás újbóli bevezetése óta (1983), amely két egymást követő mérkőzését hosszabbításban, kapott gól nélkül nyert meg. Az Anaheim története legrosszabb szezonrajtját produkálja, nyolc meccsen csupán hat gólt szerzett, öt találkozón pedig gólképtelen maradt, ami eggyel több, mint az előző idényben összesen (négy).

TOEWS AZ ANAHEIM ELLEN




TOEWS A TAMPA BAY ELLEN


Az Arizona a harmadik harmad elején 4–1-re vezetett, ám a Toronto két góllal izgalmassá tette a hajrát, egyenlíteni azonban nem tudott. Érdekesség, a Coyotesban Max Domi is eredményes volt, akinek édesapja, Tie a Maple Leafsben tizenkét idényt töltött el (s nem mellesleg a klub történetének legtöbbet kiállított játékosa). Max gyerekként sok időt töltött el az Air Canada Centerben édesapja meccseit nézve. Tie Domi a lelátóról nézte, ahogy fia és csapata 4–3-as győzelmet arat a Toronto felett.

A New York Islanders 4–0-ra lesöpörte a Calgaryt, Jaroslav Halák kapus 29 védést mutatott be, Frans Nielsen pedig két gólt szerzett

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Islanders–Calgary Flames 4–0
Toronto Maple Leafs–Arizona Coyotes 3–4
Chicago Blackhawks–Anaheim Ducks 1–0 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik