NHL: a Boston ötgólos vereséggel távozott Torontóból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.13. 07:31
null
James van Riemsdyk egy góllal és két assziszttal vette ki részét a Toronto magabiztos sikeréből (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a Toronto Maple Leafs hazai jégen 6–1-re legyőzte a Boston Bruinst.

 

A Toronto Maple Leafs a Boston Bruinst fogadta, és már a második negyedben egyértelművé vált, hogy simán meg is szerzi a két pontot. Az első játékrészben Phil Kessel szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, amit a második húsz percben meg is duplázott, majd betalált Morgan Rielly, Tyler Bozak és James van Riemsdyk is, ezzel 5–0-ra elhúzott a Toronto. Dennis Seidenberg még szépített, ám az utolsó negyedben Peter Holland góljával kialakult a 6–1-es végeredmény.

A címvédő Los Angeles Kings Anaheimbe látogatott, de szétlövés után alulmaradt a Ducksszal szemben. Az első harmad a Los Angelesé volt, Anze Kopitar NHL-es pályafutása első értékesített büntetőjével, majd a védő, Drew Doughty távoli lövésével 2–0-s előnyre tett szert. A második harmadban Cam Fowler szépített, ám két perce rá Trevor Lewis ismét kettőre növelte a Kings előnyét. Nem tartott sokáig az öröm, Jakob Silverfberg gyors válaszával 3–2-vel zárult a második húsz perc.

A harmadik játékrész elején Ryan Kesler egyenlített. Néhány percre rá Marián Gáborík és Justin Williams is gólt ütött, ám az Anaheim ismét fel tudott állni kétgólos hátrányból. Előbb Ryan Kesler, majd Ryan Getzlaf villant, így 5–5 után következhetett a ráadás, amelyben nem született gól.

Szétlövésben döntöttek a csapatok a két pont sorsáról. Míg a vendégeknél Jeff Carter és Kopitar is hibázott, addig a másik oldalon Silfverberg és Kesler is értékesítette a maga kísérletét, így az Anaheim végül begyűjtötte a két pontot. A találkozó hőse Kesler lett, aki két gólja mellett a győzelmet jelentő rávezetést is belőtte.

NHL, ALAPSZAKASZ
Toronto Maple Leafs
–Boston Bruins 6–1
Anaheim Ducks–Los Angeles Kings 6–5 – szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik