NHL: a Boston két, a Minnesota egy harmad alatt ütött hat gólt

Vágólapra másolva!
2015.02.23. 07:16
null
Milan Lucicék hatszor vették be a Chicago kapuját (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Boston Bruins idegenben 6–2-re megverte a Chicago Blackhawks együttesét, míg a Minnesota Wild hazai pályán hasonló különbséggel győzte le a Dallast – pedig két harmad után 1–0-ra még a Stars vezetett. A Pittsburgh Penguins magabiztos sikeréhez Jevgenyij Malkin két góllal és egy assziszttal járult hozzá.

 

A Minnesota Wild a Dallas Stars felett aratott sikerével ismét rájátszásra jogosító helyen áll a nyugati főcsoportban. A gárda remekel a három hete rendezett All Star-gála óta: az azóta megszerezhető 26 pontból 23-at begyűjtött, 40 gólt ütött és csak 19-et kapott. A Stars ezzel szemben sorozatban harmadszor kapott ki, és öt pont választja el a playoff-helytől.

A ligaelső Nashville Predators csak szétlövés után győzte le a sereghajtó Buffalo Sabrest. A Colorado Avalanche fiatal sztárja, Nathan MacKinnon NHL-pályafutása első mesterhármasát ütötte a Tampa Bay Lightning elleni siker alkalmával. Ő 19 éves és 5 hónaposként a klub történetének legfiatalabb játékosa, aki egy meccsen háromszor is betalált.

A Vancouver Canucks úgy nyert kapott gól nélkül a New York Islanders vendégeként, hogy első számú kapusa, Ryan Miller a második harmad elején lábsérülés miatt cserét kért. A helyére beállt svéd Eddie Läck szintén remekelt, a vége 4–0 lett.

A Philadelphia Flyers hajrágóllal verte meg a négy győzelem után először elbukó Washington Capitalst, és így már csak négy pont választja el a már rájátszást jelentő nyolcadik helytől keleten.

A Boston Bruinsban az olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztes Patrice Bergeron beütötte 200. NHL-gólját, majd két gólpasszt is adott a Chicago Blackhawks ellen, és ezzel klubja lezárta a hat vereségből álló sorozatát. A rivális megszakítás nélkül harmadszor kapott ki.

NHL, ALAPSZAKASZ
Philadelphia Flyers
–Washington Capitals 3–2
Chicago Blackhawks–Boston Bruins 2–6
Buffalo Sabres–Nashville Predators 1–2 – szétlövéssel
New York Islanders–Vancouver Canucks 0–4
Pittsburgh Penguins
–Florida Panthers 5–1
Colorado Avalanche
–Tampa Bay Lightning 5–4
New York Rangers
–Columbus Blue Jackets 4–3 – szétlövéssel
Minnesota Wild
–Dallas Stars 6–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik