NHL: a Boston és a Colorado is továbbjutott

Vágólapra másolva!
2021.05.24. 10:07
null
A Boston Bruins búcsúztatta a Washington Capitalst (Fotó: Getty Images)
A Boston Bruins és a Colorado Avalanche is továbbjutott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának első fordulójából – közölte a Magyar Távirati Iroda.

 

A Boston a Keleti csoportban a 2018-as bajnok Washington Capitalst búcsúztatta 4–1-es összesítéssel. A párharc vasárnapi, utolsó mérkőzésén a 35 éves kanadai Patrice Bergeron két góllal, a nála csupán egy évvel fiatalabb finn kapus, Tuuska Rask pedig 40 védéssel járult hozzá a sikerhez. Csapatuk következő ellenfele a Pittsburgh Penguins vagy a New York Islanders lesz.

A Colorado a Nyugati csoportban a 2019-es Stanley-kupa-győztes St. Louis Bluesnál bizonyult jobbnak 4–0-s összesítéssel, miután vasárnap 5–2-re győzött. Az Avalanche fölényére jellemző, hogy a párharc minden mérkőzésén legalább négyszer talált riválisa hálójába, és legalább háromgólos különbséggel nyert. A rájátszás folytatásában a Vegas Golden Knights vagy a Minnesota Wild lesz a Colorado ellenfele.

Az Északi csoportban a Winnipeg Jets egy győzelemre került a továbbjutástól, mivel harmadszor is nyert az Edmonton Oilers ellen, ezúttal hazai környezetben. A vendégek 2–0-ra, majd 4–1-re is vezettek, de a Winnipeg a harmadik harmadban három perc alatt egyenlített, majd a hosszabbítás tizedik percében a dán Nikolaj Ehlers megszerezte a győztes gólt.

A Közép -csoportban a Nashville Predators egymást követő második alkalommal győzött hosszabbításban a Carolina Hurricanes ellen, így sikerült kiegyenlítenie a párharcban. Ezen a találkozón még többet kellett várni az utolsó gólra, mint Winnipegben, ugyanis Luke Kunin a ráadás 37. percében talált be.

NHL, RÁJÁTSZÁS
Északi csoport
1. forduló, 3. mérkőzés

Winnipeg Jets–Edmonton Oilers 5–4 – hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0, a Winnipeg javára.

Keleti csoport:
1. forduló, 5. mérkőzés

Washington Capitals–Boston Bruins 1–3
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1, a Boston javára.

Közép-csoport
1. forduló, 4. mérkőzés
Nashville Predators–Carolina Hurricanes 4–3 – kétszeri hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

Nyugati csoport
1. forduló, 3. mérkőzés

St. Louis Blues–Colorado Avalanche 2–5
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0, a Colorado javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik