NHL: a Blackhawks 36 másodperc alatt három gólt ütött a Capitalsnek

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.12.16. 07:00
null
Caleb Jones (82) hozta a sikert a hosszabbításban a Blackhawksnak (Fotó: Getty Images)
Az Anaheim Ducks magabiztos sikert ért el a Seattle Kraken ellen az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A New York Rangers az idényben másodszor legalább hatmeccses nyeretlenségi sorozatba süppedő, nyugaton teljesen utolsó Arizona Coyotes otthonában nyert. Míg az est meglepetését a Chicago Blackhawks szorgoskodta össze.

 

A chicagói United Centerben a Washington Capitals vendégeskedett, mindkét együttes hullámzó formát mutatott az elmúlt időszakban, ám még így is a fővárosiak számítottak jóval esélyesebbnek: utóbbi együttes keleten a harmadik, előbbi nyugaton csupán a 15. (azaz alulról a második) helyen állt a kezdést megelőzően.

Az összecsapáson az első harmad nem hozott gólt, aztán Alekszandr Ovecskin megragadta az előnyt a Capitalsnek. Ám jött washingtoni szempontból egy egészen ritkán látható szűk 40 másodperces rövidzárlat, s a Chicago nemhogy fordított, rögvest kétgólos előnybe is került! Az első találat 13:55-nél, a második 14:13-nál, a harmadik 14:29-nél ért a kapuba. A vendégek visszaküzdötték magukat, a második harmad hajrájában jött a szépítés, majd a harmadik játékrészt már 2–1-re ők nyerték (4–4) – így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás másfél percig sem tartott Caleb Jones megszerezte a győzelmet a hazaiaknak – és ezzel az est legnagyobb meglepetését is kivívta.

NHL
ALAPSZAKASZ

Chicago Blackhawks–Washington Capitals 5–4 – h. u.
Arizona Coyotes–New York Rangers 2–3
Anaheim Ducks–Seattle Kraken 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik