NHL: 92 lövés, 29 gól, rekordok sora az All-Star-meccsen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.26. 08:37
null
Még verekedés is volt az All-Star-meccsen, a bíró azonban uralta a helyzetet, így senki nem kapott kiállítást (Fotó: Reuters)
A szórakoztatásé és a mókáé volt a főszerep az NHL-ben az elmúlt éjszaka, hiszen Columbusban All-Star-mérkőzést rendeztek. A gála fő eseményén rekordmennyiségű gól született, ragyogtak a hazai csillagok, és ezúttal még a kapusok is mosolyogva vették tudomásul, hogy a kutya sem foglalkozik a védekezéssel.

 

A két csapatkapitány, Jonathan Toews és Nick Foligno nevével fémjelzett gárdák meccsét előbbi nyerte meg 17–12-re, és a 29 gól rekord az NHL All-Star-meccseinek történetében. Az eddigi csúcs a 2001-es, Észak-Amerika legjobbjait, illetve a világ többi részét tömörítő csapatok fellépésén született, akkor 26-szor rezegtek meg a hálók. Toewsék 17 góljára szintén nem volt még példa egy csapattól, akárcsak a második harmadbeli 11 találatra sem.

Összesen 92 lövés ment a kapukra a meccsen, így a kapuvédők nem lehettek felhőtlenül boldogok. „Kapusként nem lehetsz ettől boldog – mondta utóbb Roberto Luongo, a Florida Panthers klasszisa, aki 17 lövésből 4 gólt engedett be a Toews-csapatnak az első harmadban. – Mindenki a támadásra koncentrált, de ez így szép. A szurkolók azért jöttek, hogy gólokat lássanak. És néhányan azért is, hogy szép védéseket is, sikerült összehozni a kettőt, és így összességében egész jó volt a nap.”

A meccs legértékesebb játékosának a columbusi Nationwide Arénában természetesen egy hazai játékost választottak a csarnok szurkolói, Ryan Johansen 2 góllal és 2 gólpasszal érdemelte ki a Twitteren zajló szavazás első helyét a vesztes félből.

A túloldalon volt azonban még nála is termékenyebb korongos: Jakub Vorácek 6 (3+3), Patrice Bergeron és Jonathan Toews 5-5 (1+4) ponttal zárt, míg John Tavares 4 gólt szerzett. Utóbbi a hatodik játékos, aki képes volt hasonló tettre All-Staron, míg a cseh a speciális duplázással beállította Mario Lemieux rekordját.

NHL
ALL-STAR-MÉRKŐZÉS
Toews csapata–Foligno csapata 17–12
(4–4, 7–4, 6–4)
G: Tavares 4, Vorácek 3, Nash, Seguin, F. Forsberg 2-2, Getzlaf, Toews, Suter, Bergeron, ill. R. Johansen, P. Kane, Stamkos 2-2, B. Ryan, Vrbata, Shattenkirk, Giroux, Foligno, Burns

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik