NHL: 3-0-s vezetés után is maradt a kátyúban a Sabres

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.19. 07:27
null
Egy a sok nagy Pavelec-védés közül – a Winnipeg kapusára a három kapott gól ellenére nem lehetett panasz (Fotó: Reuters)
Hiába vezetett 3–0-ra az első harmad végén a Buffalo Sabres jégkorongcsapata Detroitban, ezúttal sem tudta megtörni negatív szériáját a legrosszabb formában lévő NHL-csapat.

 

A Detroit a második harmadban alig több mint tíz perc alatt egyenlített a liga egyik sereghajtója ellen, a záró játékrészben pedig megrázta magát a csapatkapitány, Hernik Zetterberg, és pályafutása hatodik triplázását végrehajtva 6–4-es győzelemre vezette Mike Babcock együttesét.

„Éhesebbek voltak, és megnyerték a párharcokat. Tudtuk, jobban kell játszanunk, hogy fordítsunk, és szerencsére a következő negyven percet jól is kezdtük” – ecsetelte a svéd center az első harmad utáni fordulatot.

A detroitiaknál Gustav Nyquist gólja mellett gólpassza járult hozzá a győzelemhez, akárcsak Tomás Tatar. A túloldalon Tyler Ennis két gólt és egy asszisztot jegyzett. A Buffalo sorozatban 11. vereségét szenvedte el, a Detroit zsinórban negyedik győzelmét jegyezhette fel.

Ugyancsak sok gól esett Chicagóban, ahonnét a Dallas Stars elvitte mind a két pontot. A texasiaknál Cody Eakin emberhátrányból és -előnyből is betalált, utóbbi később győztes gólnak bizonyult.

Winnipegben a 3–3-as döntetlen ellenére a két kapust, Ondrej Pavelecet és Mike Smith-t lehetett kiemelni, a győzelemnek végül előbbi örülhetett, a Jets a szétlövésben Bryan Little találatával legyőzte az Arizona Coyotest.

A Metropolitan divízió rangadóján a New York Rangers a Pittsburgh Penguins arénájába látogatott, és az egyaránt duplázó Derek Stepan, illetve Rick Nash vezetésével győzött is 5–2-re a Consol Energy Centerben. Henrik Lundqvist 32 védéssel járult hozzá a győzelemhez, a túloldalon ugyanakkor Marc-André Fleuryt 25 perc, négy kapott gól után lecserélték.

NHL, ALAPSZAKASZ
Pittsburgh Penguins–New York Rangers 2–5
Chicago Blackhawks–Dallas Stars 3–6
Winnipeg Jets–Arizona Coyotes 4–3 – szétlövés után
Detroit Red Wings–Buffalo Sabres 6–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik