NHL: 2-4-ről nyert a Kings, kikapott a Boston

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.27. 07:03
null
Az Anze Kopitar vezette Los Angeles kétgólos hátrányból felállva nyert (Fotó: Reuters, archív)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Los Angeles Kings kétgólos hátrányból felállva 6–4-es győzelmet aratott a Colorado Avalanche ellen, míg a Boston Bruins – bár egy perccel a vége előtt még vezetett – hosszabbítás után alulmaradt a Buffalo Sabres vendégeként.

 

A játéknap legtöbb gólt hozó összecsapásán a Los Angeles a második harmad tizenhatodik percében még 4–2-es hátrányban volt a Colorado otthonában, ám Anze Kopitar remeklésének (is) köszönhetően végül 6–4-re megnyerte a mérkőzést. A szlovén jégkorongozó két góllal és egy asszissztal járult hozzá a Kings sikeréhez.

Véget ért a téli olimpia, s véget ért a Vancouver tizenöt éve nem látott szenvedése is. Az ezt megelőző hét tétmeccsét elveszítő Canucks a St. Louis Blues legyőzésének köszönhetően ismét rájátszást érő pozícióban áll.

A Boston Bruins szűk egy perccel a vége előtt még vezetett, hosszabbítás után mégis kikapott a Buffalo Sabres vendégeként, míg a Detroit Red Wings szintén a ráadásban csikarta ki a győzelmet.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres
–Boston Bruins 5–4 – hosszabbítás után
Montreal Canadiens–Detroit Red Wings 1–2 – hosszabbítás után
Colorado Avalanche–Los Angeles Kings 4–6
Vancouver Canucks–St. Louis Blues 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik