NFL: Rodgers, Beckham, Watt – félelmetes a sérültek álomcsapata!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.27. 18:20
null
J. J. Watt, Aaron Rodgers és Odell Beckham Jr. is sérültlistán landolt (Montázs: NSO)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) a világ egyik legkeményebb ligája, de a rengeteg óriási ütközés sajnálatos módon a sérüléseket is magában hordozza – ráadásul néha elég egy rossz mozdulat, máris kiesik valaki bő fél évre. Nem meglepő, hogy minden évben világsztárok sora kényszerül idő előtt befejezni az idényt, azonban a 2017-es sérültlistára helyezett – ezáltal legalább 8 hétre, de többnyire a szezon egészére kieső – játékosok névsora még így is brutálisan erősnek mondható. Most az IR-listára kerülők álomcsapatát mutatjuk be.

TÁMADÓSOR (2–1)

Irányító: Aaron Rodgers (Green Bay Packers)
Full back: John Kuhn (New Orleans Saints)
Futó: David Johnson (Arizona Cardinals)
Elkapók: Odell Beckham Jr. (New York Giants), Julian Edelman (New England Patriots)
Tight end: Greg Olsen (Carolina Panthers)

Rögvest az indulás félelmetesre sikeredett, a liga talán legjobb irányítója is kiesett már ugyanis – kulcscsonttörés miatt. Aaron Rodgers kezdőként az első teljes idényét leszámítva kilenc évből nyolcszor is 100-as, kiváló irányítómutató felett zárt, a karrierje során 104.1 ez a szám, 310 TD-passzára csupán 75 interception jut, 38 212 passzolt yardja mellé pedig 2627 futott is párosul – 25 touchdownnal.

Aaron Rodgers parádés játékaiból egy összefoglaló



Aki csak egy full backet ismer a ligából, az valószínűleg John Kuhn nevét mondaná, minthogy a Green Bayben töltött időszaka során az NFL legismertebb „úttörőjének” számított a közönségkedvenc játékos. David Johnson az előző idény talán legjobb támadófegyvere volt, 1239 yardot és 16 TD-t futott, 879 yardot és 4 TD-t pedig elkapott. Kuhn bicepsz-, Johnson csuklósérülés miatt dőlt ki.

David Johnson megállíthatatlan volt 2016-ban


Odell Beckham Jr. a 2014-es bemutatkozása óta az egyik legjobb elkapó a ligában, 47 fellépésen 4424 yardot és 38 TD-t kapott el, ráadásul rendkívül látványos egykezes elkapásokkal is szórakoztatja a nagyérdeműt – bokasérülése miatt azonban most egy jó darabig erre nem kerül sor. Julian Edelman évek óta a liga talán legjobb slot elkapója, de neve az idei Super Bowlon vésődött be végleg a nézők tudatába, amikor egészen lehetetlen elkapást mutatott be a Patriots feltámadása során. Tom Brady Minitron becenévre hallgató kis barátja térdszalagszakadás miatt esett ki.

Odell Beckham Jr. félelmetes egykezese


Edelman lehetetlen elkapása a Super Bowlon


Greg Olsen már a Chicago színeiben is jó játékosnak számított, igazán azonban a Carolinánál robbant be, az előző három idényben pedig 1008, 1104 és 1073 elkapott yarddal zárt, így ő lett a liga történetének első tight endje, aki egymást követő három idényben is eljutott 1000 egységig. Ebben a szezonban ez majdnem biztosan nem jön már össze, bár a lábtörése ellenére az elkapások mellett blokkolásban is kiváló játékos az idény hajrájában a pályára azért még visszatérhet.

Greg Olsen


Támadófal: Joe Thomas (Cleveland Browns), Mike Iupati (Arizona Cardinals), Matt Slauson (Los Angeles Chargers), Marshal Yanda (Baltimore Ravens), Jason Peters (Philadelphia Eagles)

A Cleveland klasszisa – akit eddig hétszer választottak az év legjobbjának a posztján – 10 363(!) egymást követő játékot követően esett ki tricepszsérülése miatt, a Philadelphia kilencszeres Pro Bowl-meghívott kiválósága pedig térdszalagszakadás miatt nem játszhat már az idényben. A bokájával maródi Yanda nélkül 2011 óta elképzelhetetlen a Pro Bowl-meghívottak listája, a könyöksérülést szenvedő Iupati is hozzá tud tenni négy behívót, centerben a bármelyik belső poszton bevethető, bicepszsérülést szenvedő Slausont „tudná” bevetni a gárda.

VÉDELEM (3–4)

Védőfal: J. J. Watt (Houston Texans), Haloti Ngata (Detroit Lions), Sharrif Floyd (Minnesota Vikings)
Linebackerek: Whitney Mercilus (Houston Texans), Dont'a Hightower (New England Patriots), Jerrell Freeman (Chicago Bears), Cliff Avril (Seattle Seahawks)

Ha nem lenne Rodgers, gond nélkül Wattra lehetne mondani, hogy ő a legnagyobb sztár a „csapatban”. Háromszor is az év legjobb védőjének választották meg – 2014-ben pont őt győzte le az irányító nagy csatában az MVP-címért folytatott küzdelemben. Watt az első, aki két szezonban is legalább 20 sackig eljutott (mindkétszer 20.5-lel zárt), a sérülésekkel azonban nincs szerencséje, tavaly hát-, idén sípcsontsérülés miatt dőlt ki.

A félelmetes J. J. Watt!


A Houston balszerencséjére a csapat másik kiváló irányítósiettetője, Whitney Mercilus is kidőlt már, pont akkor, amikor Watt... Az előző két idényben 19.5 sackig jutó linebacker mellizomszakadást szenvedett, csakúgy mint a Patriots védelmének vezére, az egyelőre IR-listára még nem rakott Dont'a Hightower, de csapatunk másik belső linebackere, Jerrell Freeman is mellsérülést szenvedett. Az ötszörös Pro Bowl-meghívott Haloti Ngata bicepsz-, Sharrif Floyd térd-, az előző két idényben 20.5 sackig jutó Cliff Avril pedig nyaksérülést szenvedett, miután véletlenül állba rúgták, és egy ideig még a kezét sem érezte.

Dont'a Hightower labdaszerzése után lendült bele a Patriots a döntőben


Szélső hátvédek: DeAngelo Hall (Washington Redskins), Jason Verrett (Los Angeles Chargers)
Söprögetők: Eric Berry (Kansas City Chiefs), Quintin Demps (Chicago Bears)

A cornerbackek közé bevesszük az elmúlt időben leginkább sérült – most éppen a térdével bajlódik –, illetve söprögetőt játszó DeAngelo Hallt, de őt inkább csak a karrierje előtti tisztelgésből, hiszen 43 interceptionjével a liga legjobb aktív labdaszerzőjének számít. Az apró termetű Jason Verrett számára egyelőre nem alakul fényesen a profi karrier: 2014-ben váll-, 2016-ban és 2017-ben térdsérülés miatt ért véget idő előtt az idénye.

DeAngelo „labdamágnes” Hall


Eric Berry a daganatos megbetegedését legyűrve ismét elit játékossá vált, de a Patriots elleni bajnoki rajton Achilles-ín-szakadást szenvedett. A Houstonban posztja jobb játékosainak szintjére érő Quintin Dempset nagy reményekkel szerződtette idén a Bears, de az előző idényben hat interceptiont szerző söprögető karsérülés miatt a harmadik héten kidőlt.

Eric Berry


SPECIÁLIS CSAPAT
Rúgó: Sebastian Janikowski (Oakland Raiders)
Punter: Sam Martin (Detroit Lions)
LS: Jon Dorenbos (New Orleans Saints)

A 2000-es draftonton az első(!!!) körben draftolt lengyel rúgó 268 mérkőzésen lépett pályára a Fosztogatóknál, de az idényben hátproblémák miatt nem játszhat. Sam Martin a holt szezon során szenvedett bokasérülést, a nyílt szívműtéten áteső Jon Dorenbosról pedig nemrégiben nagyobb anyaggal jelentkeztünk, amit itt olvashat el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik