NFL: összeesett a Bills játékosa, állapota kritikus; félbeszakadt a Bengals–Bills mérkőzés

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2023.01.03. 08:29
null
Sokkoló jelenetek játszódtak le Cincinnatiben (Fotó: Getty Images)
A magyar idő szerint kedd hajnalban rendezett Cincinnati Bengals–Buffalo Bills mérkőzés félbeszakadt annak kilencedik percében, ugyanis egy ütközést követően összeesett a pályán a Bills játékosa, Damar Hamlin, akit a pályán újra kellett éleszteni.

 

A vendégcsapat szerint Hamlin szívritmusa visszaállt a pályán, ezt követően pedig a University of Cincinnati Medical Centerbe szállították a védőjátékost.

A mérkőzést először meg-, majd pedig végleg félbeszakították. Az NFL közleményt adott ki: „Gondolataink Damar és a Buffalo Bills körül forognak. További információkkal később szolgálunk. A liga folyamatos kommunikációban áll a játékosok szakszervezetével (NFL Players Association), amely beleegyezett a mérkőzés elhalasztásába.”

Néhány alkalmazottat leszámítva a Bills még az éjszaka folyamán hazautazott. A Cincinnati Bengals vezetőedzője, Zac Taylor és más Bengals-alkalmazottak is elmentek a kórházba, hogy Hamlin állapota felől érdeklődjenek.

Jelenleg nincsenek tervek a mérkőzés folytatását illetően, nyilatkozta Jeff Miller az NFL kommunikációs igazgatója. A találkozó 7–3-as Bengals-vezetésnél szakadt félbe.

Hamlint 2021-ben draftolta le a Bills a hatodik körben. Először a mostani évad harmadik játéknapján volt kezdőjátékos a védelemben, s pozícióját azóta megtartotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik