NFL: már a Colts tulaja is tudja, milyen az, ha visszanyal a fagyi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.08. 22:56
null
Josh McDaniels fél szeme már az Indianapolison volt, aztán meggondolta magát
Mint korábban beszámoltunk róla, az Indianapolis Colts sokat szenvedett csapata szerződtette a New Englandtől az egyik legígéretesebb edzőjelöltet, Josh McDanielst. Aztán mégse.

 

Pedig már a sajtótájékoztatót is előkészítették szerdára.

Sőt az Indianapolis Colts NFL-csapatának Twitter oldalára ki is került az üzenet, hogy szeretettel üdvözlik az új vezetőedzőt, Josh McDanielst, aki mindenben megállapodott a csapattal.

Aztán kisvártatva eltűnt az üzenet.

Pedig lassan egy hónapja az egész NFL legrosszabbul őrzött titka volt, hogy a 41 éves McDaniels – aki 2006 és 2008 között, majd 2012-től újra a New England Patriots legendás csapatának támadóit irányította – ismét megpróbálkozik a vezetőedzői feladattal (amibe nyolc éve, a Denver Broncosnál csúfosan belebukott), és munkába áll a Coltsnál.

Hivatalosan persze erről senki sem tudott, hiszen a liga szabályai szerint ameddig egy csapat versenyben van a rájátszásban, edzői nem kötelezhetik el magukat máshová, márpedig a Patriots ugye egészen a Super Bowlig menetelt. De a színfalak mögött már megtörtént minden egyeztetés: az elmúlt négy évből háromszor a nagydöntőig jutó, azt kétszer meg is nyerő New England parádés támadójátékát összerakó McDaniels elvileg elkötelezte magát az Indianapolishoz, még ha szerződést nem is írhatott alá. És ez még csak nem is tűnt rossz ötletnek: az eddig minden idők legjobb irányítójával, Tom Bradyvel dolgozó szakember most az utóbbi húsz év legnagyobb tehetségének tartott, bár évek óta makacs vállsérüléssel bajlódó irányítójával, Andrew Luckkal dolgozhatott volna, ami varázslatos perceket ígért.

Nos, ezekben a varázslatos percekben olyan kilenc órán át lehetett reménykedni, mert aztán kiderült, hogy McDaniels meggondolta magát, és marad a Patriotsnál, a Colts meg kereshet magának új vezetőedzőt az állás nélküli maradékból – miközben a legígéretesebb jelöltekről lemaradt már, amíg McDanielsre várt.

Hogy mi történhetett, arról egyelőre csak sajtóhírek és találgatások kaptak szárnyra. Egyes elméletek szerint az öt hete a döntésen tépelődő McDaniels mégsem akarta Indianapolisba költöztetni feleségét és négy gyermekét, mások szerint a valóban túlmozgásos csapattulajdonostól, Jim Irsaytől ijedt meg hirtelen, akinek tényleg szokása beleavatkozni edzőinek munkájába.

Ennél némileg többet nyomhat a latban, hogy az elveszített Super Bowl után Robert Kraft, a Patriots tulajdonosa és Bill Belichick vezetőedző egész pályás letámadást indított McDaniels megtartására, amikor bement a csapatirodára összepakolni a cuccait és elköszönni: állítólag megemelték a fizetését, és ígéretet kaphatott, hogy ha a 66 éves edzőlegenda, Belichick visszavonul, ő örökli a marsallbotot a Patriotsnál. Csábító ajánlat, nem vitás – és mivel a Patriots másik legfontosabb segédedzője, Matt Patricia minap aláírt a Detroit Lionshöz, McDaniels is megkérhette a hűsége (és a szavahihetősége...) árát.

Merthogy nem lesz népszerű ezek után, az biztos: nemcsak azért, mert faképnél hagyta a Coltst az oltár előtt, hanem mert már kiválasztotta a segítőit, akikkel a Colts már le is szerződött – azonban nekik is elmulasztotta említeni, hogy meggondolta magát, így a sajtóból tudták meg, hogy nem őt fogják segíteni, hanem egy később kijelölendő ismeretlent.

Érdekes adalék, hogy egyvalaki biztosan megértette McDanielst: a jelenlegi főnöke, Bill Belichick, aki 1999-ben azzal kezdte sajtótájékoztatóját, amelyen bemutatták mint a New York Jets vezetőedzőjét, hogy bejelentette a lemondását, és kisvártatva aláírt New Englandbe.

És neki bejött.

A FAGYI VISSZANYAL
Josh McDaniels pálfordulásának triplacsavaros iróniáját az adja, hogy ha valaki, hát Jim Irsay, az Indianapolis Colts tulajdonosa pontosan tudja, milyen az, amikor valaki tesz egy ígéretet, majd minden előzetes figyelmeztetés nélkül megszegi, és otthagyja a másik felet a bajban. Az Indianapolis Colts neve ugyanis ma is Baltimore Colts lenne, ha 1984. március 29. éjszakáján az akkori tulajdonos, Robert Irsay (Jim apja) nem zsuppolja be a teljes franchise minden tulajdonát tizenöt kamionba, és – tizenöt különböző útvonalon, nehogy a rendőrség megállítsa – át nem költözteti a Coltst Baltimore-ból Indianapolisba... Úgyhogy most már Irsay is tudja, milyen érzés, ha a fagyi visszanyal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik