NFL: járt „mindenhol” – 17 idény után visszavonult Ryan Fitzpatrick

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.06.02. 20:32
null
Az időnkénti ihletett formájáról, szakálláról, humoráról és rengeteg csapatváltásáról ismert Fitzpatrick szögre akasztotta a sisakot (Fotó: Getty Images)
Bejelentette visszavonulását a Washington Commanders irányítója, az NFL vándora, a 39 esztendős Ryan Fitzpatrick. 

 

Ryan Fitzpatrick karrierje során összesen kilenc csapatnál lépett pályára, mindannyiuknál volt olyan időszak, hogy ő volt a kezdőirányító. A 2005-ben, 23 évesen draftolt QB leginkább karrierje második szakaszára vívta ki a szakemberek és a szurkolók elismerését, szimpátiáját – a New York Jets, a Tampa Bay Buccaneers és a Miami Dolphins irányítójaként is okozott feledhetetlen pillanatokat a rajongóknak.

Az időnkénti ihletett formájáról, szakálláról, humoráról és rengeteg csapatváltásáról ismert Fitzpatrick összesen 166 mérkőzésen lépett pályára az NFL-ben, és összesen 223 touchdownpasszt osztott ki, 169 interception mellett, közel 61 százalékos passzpontossággal. A 39 éves QB a Washington Commandersből vonul vissza.


Frank Gore
aki NFL-karrierje után máris bokszpályafutásba kezdett – a 2005-ös draft harmadik körében kelt el, karrierje első tíz évében a 49erst erősítette, majd az Indianapolis Colts, a Miami Dolphins, a Buffalo Bills és a New York Jets csapatában játszott.

Pályafutása során pontosan 16 ezer yardot ért el futásból, ezzel két, a sportági Hírességek Csarnokába beválasztott legenda, Emmith Smith és Walter Peyton mögött a harmadik az örökrangsorban. Kereken 100 touchdownt szerzett, a posztján pedig mindenkinél több, 241 mérkőzést játszott. Csütörtökön kiderült, hivatalosan a 49erstől vonul vissza, hiszen egynapos szerződést kötött a csapattal.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik