NFL: Bradynek minden csapat ellen van győzelme; Wilson a 100. sikerét ünnepelte

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.07. 19:59
null
Brady New Engladnben ismét győzött, de már ellenfélként (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 4. fordulójában Tom Brady visszatért a Gillette Stadiumba és legyőzte Bill Belichick New Englandjét. A 44 esztendős irányító ezzel minden csapatot megvert az NFL-ben, ezt rajta kívül csupán három másik QB mondhatja el magáról. Az Arizona remeklése továbbra is kitart, Russell Wilson megszerezte a 100. győzelmét az alapszakaszban.

 

BRADY VEZETI, A PATRIOTS ZÁRJA A SORT

Sokan azt gondolják, hogy Bill Belichick élete legrosszabb döntését hozta meg, amikor elengedte Tom Bradyt New Englandből. A 44 esztendős irányító még mindig elitszinten futballozik: amióta a Buccaneershez igazolt 60 touchdownpasszt osztott ki – a rájátszást is beleértve –, amivel vezeti az NFL-t. A Patriots ezzel szemben csupán 14-nél járt a vasárnap éjszakai mérkőzést megelőzően, ez a legkevesebb a ligában. Hozzá kell tenni, Bradynek a Tampa Bay színeiben csak a negyedik negyedben van 14 TD-passza.

Az első negyedben egyébként Brady megdöntötte Drew Brees all-time passing yard rekordját is. Brady a hetedik játékos a Super Bowl érában, aki egyszerre vezet a legtöbb passzolt touchdown és yardok tekintetében.


AZ ELIT, AMI LEGALÁBB EGYSZER MINDENKIT ELSZOMORÍTOTT

Azzal, hogy Brady legyőzte a New England Patriotsot Foxborough-ban, Peyton Manning, Brett Favre és Drew Brees társaságához csatlakozott. Csupán ez a négy irányító mondhatja el magáról, hogy az összes jelenlegi franchise-t megverte legalább egyszer.


FÉNYES A JÖVŐ NEW ENGLANDBEN

Mac Jones felnőtt a feladathoz, s remekül dobálta a tojást Tom Brady Buccaneerse ellen. Volt olyan periódus, amikor nem tudott hibázni: zsinórban 19 passzát kapták el a társak, ezzel éppen Brady franchise rekordját állította be – neki ez 2015-ben a Pittsburgh Steelers ellen jött össze.

Újoncok között 40 éve em volt arra példa, hogy valaki 19 passzkísérletből egyszer sem hibázzon.


KI TETT VOLNA AZ ARIZONÁRA?

A Kyler Murray vezette Cardinals bombaformában játszott az eddigi összecsapásokon. A fiatal QB ellen egyelőre nincs ellenszer, legutóbb ezt a Los Angeles Rams tapasztalta meg. Az Arizona az egyetlen csapat a ligában, amelyik még nem szenvedett vereséget – az idény előtt ötvenes szorzó volt arra, hogy a Cardinals lesz az utolsó csapat, amelyik nem kap ki.

A franchise fennállása során egyszer fordult hasonló az arizonaiakkal, akkor 7–0-s mérlegig mentek el.


SAM DARNOLD LÁBA VESZÉLYESEBB, MINT HINNÉNK

Bár a Carolina Panthers elszenvedte első idei vereségét a Dallas Cowboys ellen, Sam Darnold ismét szerzett futott touchdownt. Ő az első QB az NFL történetében, aki az első négy meccset öt futott TD-vel kezdte. Ami még édesebb lehet, hogy Darnold több hatpontost szerzett a földön, mint az őt száműző New York Jets összesen.


MAHOMES OLYAT TETT, AMIT 2007 ÓTA SENKI

Patrick Mahomesnak közel sincs olyan tökéletes szeptembere, mint az ezt megelőző években, elég csak a négy interceptionjére gondolni. Ugyanakkor eddig minden meccsen legalább három TD-passzt osztott ki, erre legtóbb Tom Brady volt képes 2007-ben az első négy kör után.

Nagy segítségére volt ebben a liga leggyorsabb elkapója, Tyreek Hill, akinek 2016 óta 28 negyvenyardos hatpontosa van. Ez több, mint az őt követő Derrick Henrynek (12) és Tyler Lockettnek (12) együttvéve.


ANDY REID A CHIEFSSZEL IS A SZÁZASOK KLUBJÁBAN

Andy Reid a Philadelphia Eagles vezetőedzőjeként 140 sikernek örülhetett a rájátszást is beleértve, s most a Kansas Chifesszel is mérföldkőhöz érkezett. Éppen egykori sikereinek helyszínén vezette győzelemre a Főnököket, ez volt a 100. sikere volt a Kansas City trénereként.


RITKA, AMIKOR EGÉSZ NEW YORK ÖRÜL

A New York Giants és a New York Jets is óriási meglepetésre győzni tudott a hétvégén. Az Óriások a New Orleans Saintset verték idegenben hosszabbításban, Zach Wilsonék pedig a sérülésekkel bajlódó – Julio Jones és A. J. Brown sem játszott – Tennessee Titanst győzték le hazai pályán. Legutóbb 2019 decemberében volt arra példa, hogy egyszerre nyertek a New York-iak, akkor a Giants a Washingtont, a Jets pedig a Steelerst szomorította el.


RUSSELL WILSON, A SZÁZADOS!

Russell Wilson vasárnap este is Russell Wilson volt. Amikor már mindenki elkönyvelte a sacket, ő valahogy kimozgott és zseniális TD-passzt adott, ami nagyban hozzájárult a Seahawks San Francisco-i sikeréhez. Wilson századik győzelmét aratta az alapszakaszban, csupán Peyton Manningnek volt több, ha az első tíz idényt vesszük figyelembe.


DEEBO SAMUEL NAGY ÉVE LEHET

Ragyogóan kezdte a 2021-es idényt Deebo Samuel, 490 elkapott yardjával Tyreek Hill előtt vezeti az NFL-t ebben a kategóriában. Korábban csak egyetlen 49ers elkapónak volt ilyen forró keze az első négy meccsen. Egy bizonyos Jerry Rice 1995-ben 522 yarddal állt az idény első negyede után.

A legendás amerikai futballista végül 1848 yardig jutott abban a kiírásban, ami 2012-ig rekordnak számított – akkor a Detroit Lions kiválósága, Calvin Johnson döntötte ezt meg.


AZ ELŐZŐ HÉT LEGJEI
Passzolt yardok:
Daniel Jones (New York Giants) 402
Futott yardok: Derrick Henry (Tennessee) 157
Elkapott yardok: Tyreek Hill (Kansas City) 186

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok: Derek Carr (Las Vegas) 1399
Futott yardok: Derrick Henry (Tennessee) 510
Elkapott yardok:
Deebo Samuel (San Srancisco) 490
Szerelések: Bobby Wagner (Seattle) 54
Sackek: Myles Garrett (Cleveland) 6
Interceptionök: Trevon Diggs (Dallas) 5

BÁTOR JÓSKA

Ebben a fordulóban úgy véljük, hogy a Rams a Cardinals elleni blama után összeszedi magát és csütörtök éjszaka megveri a Seattle Seahawkst. A Steelers védelme megállítja az eddig jól haladó Broncost, amely 17 pontig sem jut el a mérkőzésen. A vasárnap esti rangadón szerintünk Josh Allen 300 yard fölé jut a Kansas City Chiefs védelme ellen.

TIPPELDE

A 4. játéknapon Hercze Kristóf teljesített a legjobban, 13 jó tippjével beérte az éllovas Cselőtei Márkot.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik