NFL: az edző akaratossága miatt léphetett le Brown

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.01.03. 20:06
null
Ha igaz, hogy Antonio Brown az edzői akaratosság miatt távozott, lehet még gond a Tampa Bay öltözőjében (Fotó: Getty Images)
Bár még a hivatalos verzió nem hangzott el Antonio Brown furcsa vasárnapi távozásáról a New York Jets–Tampa Bay Buccaneers NFL-mérkőzés után (s talán nem is fog), az amerikai sajtóban egyre több részletre fény derül.

 

A FOX Sports információi szerint a mérkőzés harmadik negyedében 24–10-es Jets-vezetésnél derékig levetkőző, a szurkolóknak integetve távozó Brown azután döntött a bizarr megnyilvánulás mellett, hogy Bruce Arians főedző a pályára akarta küldeni, miközben az elkapó nem érezte magát játékra képes állapotban. Az NFL Network munkatársai megerősítették a híreket, Brown csütörtökön és pénteken sem edzett, mert szúró fájdalmat érzett a lábában, és azt kérte Arianstól, hogy hagyja ki a csapatból.

A vezetőedző ebbe nem ment bele, s akkor is visszaparancsolta Brownt a pályára, amikor a játékos már szenvedett a lába miatt. Állítólag az lehetett az utolsó csepp a pohárban, hogy Arians kijelentette: ha nem megy vissza játszani, kirúgja. Brown ezt követően vette le magáról a mezt, és távozott látványosan a stadionból.

Az utolsó két meccsen egymillió dolláros bónuszt szerezhetett volna, ha még nyolcszor elkapja a labdát 55 yardért és egy touchdownért.

A meccs után Brown azt írta az Instagramra: „A futball a játékunk, de nem az életünk.

„Brown már nem a Buccaneers játékosa. Ennyi. Beszéljünk azokról, akik megnyerték a meccset” – ennyit mondott Arians a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, egy szót sem ejtve a bokasérülésről.

Ám ha igaz, hogy Brownt sérülés ellenére parancsolta volna vissza a pályára, azzal megkockáztathatja a többi játékosa bizalmának és az öltözőben lévő rend elvesztését, ami a rájátszás előtt nem jönne jól a címvédőnél.

Tom Brady, akinek a kedvéért a Tampa Bay szerződtette Brownt, és még azt is elnézte neki, hogy hamis okmányokkal igazolta koronavírus elleni oltottságát, a mérkőzés után nem tudott rosszat mondani játékostársáról.

„Nehéz helyzet. Remélem, mindannyian megtaláljuk a módját, hogyan segíthetünk neki. Szeretjük, törődünk vele. Azt akarjuk, hogy a legjobb arcát mutassa, sajnos erre nem a mi csapatunkban kerül sor. Ez nem állhat a barátságunk útjába. Szerintem most könyörületességre és empátiára van szükség, mert nehéz megérteni azt, ami történik” – mondta Brady, akinek csapata Brown távozásakor 10–24-re állt, majd 28–24-re nyert.

Brown sokadik balhéja ez az elmúlt években. Pittsburghből, ahol a liga egyik legjobbja volt a posztján, kihisztizte magát, a Raidershez szerződött, ahonnan már a holt szezonban elköszöntek tőle, miután előbb leégette a lábujját, majd nem talált megfelelő sisakot, végül pedig beolvasott az általános igazgatónak. New Englandben egy meccs jutott neki Bradyvel, mielőtt azzal gyanúsították, hogy megfenyegetett egy nőt, aki nemi erőszakkal vádolta meg. A 2020-as idényt a Tampa Baynél fejezte be, és bajnokságot nyert Bradyvel, de a közös kaland most talán végleg véget ért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik