NFL: Allen bosszút állt Mahomeson, Belichick beérte a legendás edzőt

Vágólapra másolva!
2022.10.20. 19:10
null
Josh Allen megállíthatatlan volt a Kansas City Chiefs ellen (Fotó: Twitter/NFL on CBS)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 6. fordulójában Josh Allen bosszút állt Patrick Mahomeson a főcsoport-elődöntőben elszenvedett vereségért. Bill Belichick beérte a legendás vezetőedzőt, George Halast, a Philadelphia Eagles pedig továbbra is megállíthatatlan, 2004 óta nem kezdett ilyen fantasztikusan.

 

BELICHICK BEÉRTE GEORGE HALAST

A New England Patriots vasárnap este legyőzte a Cleveland Brownst, ez volt Bill Belichick karrierjének 324. sikere az NFL-ben.

Az ikonikus vezetőedző ezzel beérte George Halast – nekik kettejüknek van a második legtöbb győzelmük a liga történetében, ami a vezetőedzőket illeti, ebben benne vannak a rájátszásban aratott diadalok is.

Az első helyen továbbra is a Miami Dolphins legendája, Don Shula áll, akinek az alapszakaszban 328, összesen pedig 347 győzelme van.


ALLEN BOSSZÚJA MAHOMESON

Mind jól emlékezhetünk, hogy az elmúlt két alkalommal a Kansas City Chiefs jelentette a végállomást a Buffalo Billsnek a rájátszásban. A 2020–2021-es kiírásban az AFC-döntőben a Főnökök nagyon simán, 38–24-re győztek, míg a legutóbbi divisional roundban 13 másodpercre volt a főcsoportdöntőbe jutástól a buffalói együttes, ám Patrick Mahomesnak ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy mezőnygól-pozícióba juttassa csapatát – Butker berúgta, s a hosszabbítás után a hazaiak örülhettek ismét.

Az Arrowheadben azért volt már nagy sikere Josh Allennek, a tavalyi idény alapszakaszában 38–20-as verést mértek az akkor igencsak gyengélkedő Chiefsre.

A Buffalo Bills vasárnap este bosszúra éhesen lépett pályára, s ez össze is jött – a vendégek 24–20-ra győzni tudtak a rangadón. Érdekesség, hogy a Kansas Citynek pont az a kiütés volt a legutóbbi veresége hazai pályán az alapszakaszban.

Josh Allen az első irányító az NFL-ben, aki kétszer is képes volt megverni Patrick Mahomest az Arrowhead Stadiumban.


A PHILLY TOVÁBBRA IS MEGÁLLÍTHATATLAN

Az Eagles 26–17-re legyőzte a csoportrivális Dallas Cowboyst is, így továbbra is százszázalékos mérleggel áll az NFC élén.

A Phillyvel 2004-ben történt meg legutóbb, hogy 6–0-val állt a 7. forduló előtt.

Az elmúlt 35 idény során a Philadelphia az ötödik olyan együttes, amelyik az első hat mérkőzésen egyáltalán nem került hátrányba a második félidőben. Az ötből kettő Super Bowlt is nyert…


CSÜTÖRTÖK ESTE NEM KELL FENNMARADNI

Az elmúlt két csütörtök esti rangadó maximum arra volt jó, hogy elaltassa azt is, aki egy cseppet sem álmos. Két héttel ezelőtt a Denver Broncos–Indianapolis Colts összecsapáson gyakorlatilag vérző szemmel és szívvel nézték végig a hazai szurkolók, ahogyan Matt Ryan csapata egy touchdown nélküli meccsen 12–9-re legyőzi a Denvert.

A múlt héten sem volt túl sok elvárásuk az amerikai futball szerelmeseinek, de a Chicago Bears és a Washington Commanders még így is képes volt alulteljesíteni. A félidőben 3–0-ra vezetett a fővárosi gárda, touchdownt csak a harmadik negyedben láthattunk – igaz, az egy fantasztikus passz volt Justin Fieldstől.


Ki kell emelni, hogy a Chicago tudott haladni, az első félidőben 202 yardja volt, mégsem tudott pontot szerezni – ilyen még nem történt egyetlen csapattal sem ebben a szezonban.

A másik oldalon a Commanders csupán 88 yardot pakolt össze, s az első együttes lett, amelyik ilyen kevés yarddal is képes volt vezetéssel a szünetre vonulni a 2022–2023-as idényben.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy Carson Wentz szereti a csütörtök esti „rangadókat”, karrierje során még soha nem kapott ki ezen a napon.


VÉGRE JÓ NEW YORK-INAK LENNI

Tovább menetelnek a New York-i csapatok: a Giants egy fantasztikus fordítást bemutatva 24–20-ra legyőzte a Lamar Jackson vezette Baltimore Ravenst, míg a Jets a Lambeau Fielden lepte meg Aaron Rodgerst és a Green Bay Packerst.


Az Óriások már 5–1-gyel állnak, s nagyon jó esélyük van bejutni a rájátszásba. Az elmúlt harminc idényben csak egyszer jött még össze az, hogy ilyen jól kezdjenek az első hat mérkőzésen.

A másik oldalon a Jets idegenben háromszor nyert, s még egyszer sem kapott ki, erre legutóbb 2010-ben volt példa – akkor a „zöldeknek” sikerült is bejutni a playoffba.


JUSTIN HERBERTNEK TD- PASSZ SEM KELLETT

Ahogyan már megszokhattuk, a Denver Broncos mérkőzése ezúttal sem volt látványos. Az igencsak kevés pontot hozó AFC Nyugati csoportrangadón a Los Angeles Chargers végül 19–16-ra győzni tudott.

A kaliforniaiak irányítója, Justin Herbert 57 alkalommal passzolt a találkozón, de egyszer sem ért hat pontot az átadása. Kyler Murray is hasonlóan járt a Los Angeles Rams ellen, neki 58 passzkísérletből nem sikerült összehozni touchdownt.

Ezt az idényt leszámítva, legutóbb Brett Favre járt így még 2005-ben.


TIPPELDE


AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
7. FORDULÓ
Péntek
2.15:
Arizona Cardinals–New Orleans Saints (Tv: Arena4)
Vasárnap
19.00: Baltimore Ravens–Cleveland Browns
19.00: Carolina Panthers–Tampa Bay Buccaneers
19.00: Cincinnati Bengals–Atlanta Falcons (Tv: Arena4)
19.00: Dallas Cowboys–Detroit Lions
19.00: Jacksonville Jaguars–New York Giants
19.00: Tennessee Titans–Indianapolis Colts
19.00: Washington Commanders–Green Bay Packers
22.05: Denver Broncos–New York Jets
22.05: Las Vegas Raiders–Houston Texans
22.25: Los Angeles Chargers–Seattle Seahawks
22.25: San Francisco 49ers–Kansas City Chiefs (Tv: Arena4)
Hétfő
2.20:
Miami Dolphins–Pittsburgh Steelers (Tv: Arena4)
Kedd
2.15:
New England Patriots–Chicago Bears (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik