NFL: a Panthers és a Giants is megtalálta új vezetőedzőjét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.01.07. 19:10
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Carolina Panthers és New York Giants is megtalálta új vezetőedzőjét.

Előbbi a Baylor egyetem csapatát irányító Matt Rhule-t nevezte ki, utóbbi pedig a New England Patriots egyik pozíciós trénerét, Joe Judge-ot csábította el.

A charlotte-i együttes majdnem kilenc év után, idény közben menesztette Ron Riverát, aki azóta már a Washington Redskins irányítását vette át. Utódja, a 44 éves Rhule pályafutása során két egyetemi csapatot is „feltámasztott”, ugyanis előbb a Temple élén 2013-ban 2–10-es győzelmi mérleg után 2016-ban már 10–3-mal zárt, majd a Baylornál 2017-ben 1–11 volt a mutatója, két évvel később pedig 11–3. A Carolina Panthers esetében 5–11-ről kell megtalálnia a felfelé vezető utat.

A 38 esztendős Judge kinevezése sokkal váratlanabb, mivel semmilyen szinten nem dolgozott még vezetőedzőként. A szakember 2012 óta a Patriots-nál tevékenykedett, három bajnoki cím részese volt a szakmai stáb tagjaként. Eleinte segédedzőként vállalt szerepet, majd 2015-től a speciális egység irányítójaként, 2019-től pedig az elkapók is hozzá tartoztak.

Az NFL alapszakaszának lezárását követően öt gárda keresett új vezetőedzőt, közülük már csak a Cleveland Browns nem nevezte ki az új trénert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik