NBA: váratlan döntést hozott a Nets, megvan Steve Nash utódja

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.10. 20:13
null
Jacque Vaughn az új Nets-vezetőedző! (Fotó: Getty Images)
Ahogy arról már beszámoltunk, a tengerentúli profi kosárlabdaligában (NBA) a Brooklyn Nets a csalódást keltő kezdést követően megvált a vezetőedzőjétől, Steve Nashtől. A csapat meglepő módon a segédedzőt, Jacque Vaughnt nevezte ki a vezető pozícióra.

Miután az első hét meccsből csak kettőt sikerült megnyernie, a Nets bejelentette, hogy már nem a játékosként kétszeres MVP Steve Nash a gárda vezetőedzője.

A találgatások természetesen még aznap elkezdődtek. A legtöbb amerikai forrás akkor arról számolt be, hogy a Boston Celtics felfüggesztett vezetőedzője, Ime Udoka veszi át a csapat irányítását.

Udoka a 2020–2021-es idényben volt a Brooklyn segédedzője, míg tavaly egészen a bajnoki döntőig vezette a bostoni franchise-t, viszont a Celtics vezetősége az év elején egy évre eltiltotta, miután kiszivárgott, hogy kapcsolatot létesített egy hölgy kollégájával.

Minden várakozással ellentétben viszont a Brooklyn végül Jacque Vaughnt, az eddig Steve Nash mellett dolgozó segédedzőt nevezte ki vezetőedzőnek. A Netsnél hivatalosan nem nyilatkoztak azzal kapcsolatban, hogy Udoka eltiltása lehetett-e az oka, hogy végül nem mellette tették le a voksukat.

Vaughn 2016 óta dolgozik a Netsnél, amely idő alatt kétszer is ideiglenesen az együttes élére állhatott, viszont most véglegesen is övé a pozíció.

„Gondolom, én voltam a biztonságos döntés a csapatnak és ezzel nincs semmi problémám. A feleségemnek se én voltam az első választása, mégis húsz éve együtt vagyunk, szóval ez is működhet” – viccelődött Vaughn a kinevezése után.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik