NBA: súlyos a sztár sérülése, nagy bajban a Cleveland

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.06. 16:00
null
Kyrie Irving súlyos sérülést szenvedett, műteni kell, így nem léphet pályára a finálé többi mérkőzésén (Fotó: Reuters)
Mint már megírtuk, az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nagydöntőjének első mérkőzésén térdsérülést szenvedett Kyrie Irving, a Cleveland Cavaliers 23 éves irányítója. A vizsgálatok után kiderült, a sztár a Golden State Warriors elleni fináléban már biztosan nem léphet pályára, meg kell műteni a térdét, és legalább három-négy hónapos kényszerpihenő vár rá.

 

Kyrie Irvingnek karrierje során meggyűlt a baja a rengeteg sérüléssel, a 23 esztendős irányító már az egyetemen sem tudott egészséges maradni, az NBA-ben eltöltött négy szezonja során pedig sosem tudott még az alapszakaszban maximális, 82 mérkőzést lejátszani, és állandó fájdalmakkal küszködött.

Irving már a Golden State Warriors elleni nagydöntő előtt is különféle sérülésekkel bajlódott, ezek miatt több összecsapást is kihagyott. A játékos a finálé első találkozójának hosszabbításában rogyott össze, az azóta elvégzett orvosi vizsgálatok pedig kimutatták, az irányító bal lábában eltört a térdkalács, amit műteni is kell, ennek következtében a sztár biztosan nem léphet pályára a 2014–2015-ös szezon nagydöntőjének többi meccsén.

Nincs szerencséje a Clevelandnek, ugyanis a LeBron James, Kevin Love, Kyrie Irving sztártrióból utóbbi kettőre már nem számíthat – Love még az playoff elején dőlt ki vállsérülése miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik