NBA: „Sosem lesz még egy Kobe” – Magic Johnson levele Bryantnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.14. 13:34
null
Lezárult egy korszak – visszavonult Kobe Bryant (Fotó: Twitter)
Befejezte profi pályafutását Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers klasszisa, aki a búcsúmérkőzésén 60 pontot szórt a Utah Jazznek a 101–96-ra megnyert találkozón. A 37 esztendős, ötszörös NBA-bajnok klasszis örökre beírta magát a sportág történelemkönyvébe, visszavonulása alkalmából Earvin „Magic” Johnson, a Lakers korábbi csillaga szívhez szóló nyílt levelet írt neki.

Kedves, Kobe!

Húsz éven keresztül figyeltem, ahogy uralod a kosárlabdát. A Great Western Forumból (a Los Angeles Lakers korábbi otthona – a szerk.) eljutottál a világhírű Staples Centerig, és feláldoztad az életedet arra, hogy a valaha látott egyik legnagyszerűbb játékossá válj. A siker iránti elkötelezettséged, a munkához való hozzáállásod és a győztes mentalitásod segítségével évről évre tökéletesítetted a képességeidet, hogy meghaladd a várakozásokat.

A pályán elért eredményeidnek és a pályán kívül tett emberbaráti erőfeszítéseidnek köszönhetően az egész világon példakép vagy a csapattársaid és a szurkolók számára. (…) Minden este, amikor pályára léptél, alig vártam, hogy láthassalak, tudván, hogy egy olyan hihetetlen dobásnak vagy mozdulatnak lehetek a szemtanúja, amit korábban még nem láttam. Csodáltam a trükkjeidet, és imádtam az energiát, amit belefektettél a mérkőzésekbe, amikor a lila-arany mezt viselted. Soha nem csalódtak benned a Lakers-drukkerek, a kosárlabda szerelmesei és a város. Imádtak az emberek, amiért meccseket és bajnokságokat nyertél meg.

Csatlakozol a Hírességek Csarnokába és a Lakers legendáihoz, akiknek a meze büszkén lóg le a Staples Center tetőszerkezetéről. Hamarosan olyan nagyságok mellé kerül a trikód, mint Gail Goodrich, Jerry West, Elgin Baylor és Wilt Chamberlain, vagy Kareem Abdul-Jabbar, Jamaal Wilkes, James Worthy és Shaquille O’Neal.

Nagyon kevés ember volt rá képes, hogy megváltoztassa a kosárlabdát, de te köztük voltál, akárcsak két korábbi csapattársam, Larry Bird és Michael Jordan.

Pályafutásod minden percét élveztem. Köszönök minden fantasztikus pillanatot. Soha nem lesz még egy Kobe Bryant!

Tisztelettel,

Earvin „Magic” Johnson

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik