NBA: óriási meccsel köszöntek el Kobe Bryant mezszámaitól

Vágólapra másolva!
2017.12.19. 07:55
null
Staples Center, 2017. december 18.
A hosszabbításban 12, összesen 36 pontot szerző Kevin Durant vezérletével a Golden State Warriors 116–114-re győzött a Los Angeles Lakers vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) hétfői játéknapján – azon az estén, amelyen a Lakers ünnepélyesen visszavonultatta legendás játékosa, Kobe Bryant mezeit (8, 24). A játéknap öt olyan mérkőzést hozott, amelyiken a győztes csupán egy vagy két ponttal bizonyult jobbnak ellenfelénél – ez ligarekord-beállítás (ilyesmire legutóbb majdnem kereken 11 éve, 2006. december 20-án volt példa).

 

LOS ANGELES LAKERS–GOLDEN STATE WARRIORS 114–116 – HOSSZABBÍTÁS UTÁN

Ezt magának köszönhette a Lakers. Kobe Bryant mezvisszavonultatását jó játékkal tisztelte meg a jelenlegi gárda – bár az első negyedben még nem ők voltak fölényben, szépen visszaküzdötték magukat a negyedik játékrészre. A padról beszálló Kyle Kuzma óriási meccset játszott (25 pont, 10/16 mezőnyből), ugyanígy tett Julius Randle is (15 pont, 11 pattanó), erre a duóra nem volt válasza a foghíjas vendégcsapatnak. A negyedik negyed végén megérkezett a meccsbe a borzasztóan dobó Caldwell-Pope, beszórt egy fontos triplát, a legvégén viszont mellédobta az üreset - ugyanakkor a hazaiak többször megnyerhették volna a mérkőzést, de a labdaszerzések utáni lerohanásoknál rendre rossz döntéseket hoztak. A ráadásban Lonzo Ball lépett elő, sorozatban dobta a pontokat, de nagy segítsége volt a menet közben egy sérülést is kiheverő, fáradó Ingramnek, aki hátul Duranttel birkózott, a 4. negyedben pedig szinte csak az ő kettő-kettőiből élt a Lakers. A végén viszont nem tudtak mit kezdeni Duranttel, így vereséget szenvedtek – azt csak zárójelben tesszük hozzá, hogy a negyedik negyedben a rutinos Bill Kennedy játékvezető egy egyértelműnek tűnő kosarat vett el a Los Angelestől...

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Durant kikaparta a végén. Steph Curry és Draymond Green távollétében megint Kevin Durantre hárult a játékszervezés, és bár eljutott 36 pontig, 11 pattanóig és 8 gólpasszig, a 10/29-es mutatót nem teszi ki az ablakba. Nála rosszabbul csak Klay Thompson dobott, aki felidézte a 2010-es nagydöntő hetedik meccsét és másolva Kobe Bryant akkori teljesítményét 6/24-gyel célzott mezőnyből. Ilyenkor lépnek elő a cserék, Omri Casspi dupla-duplázott, a második vonal 47 pont mellett 31 lepattanóba kapaszkodott bele, és ez a munka a végén kifizetődött. A negyedik negyedben ugyan többször is a szerencse, vagy a hazaiak bénázása segített, a ráadásban viszont Kevin Durant előlépett és kíméletlenül lezárta a mérkőzést, megerősítve ezzel a GSW nyugati 2. pozícióját.

A Lakers legjobb dobói: Kuzma 25/12, Ingram 19, Ball 16/9.
A Warriors legjobb dobói: Durant 36/12, Thompson 17/12, Casspi 14.

CHARLOTTE HORNETS–NEW YORK KNICKS 109–91

Kaminsky kirángatta a gödörből a Charlotte-ot. A hazaiak magasembere nem nagyon találta magát, mióta visszatért a sérüléséből, ezen az estén viszont ő tolt akkorát csapata szekerén, ami végül győzelmet ért. Az első negyed hajrájában, 15-11-es Knicks-vezetésnél lépett pályára, de rögtön bevert két dobást, felrázta övéit és önbizalmat adott társainak - vezetésével egy 22-4-et futott a gárda, majd a második játékrészben egymaga beszórt egymás után nyolc pontot, amivel tetemessé növelte a különbséget. Összességében nem hibázott dobást az első három negyed során, végül 10/13-mal, közte 4/6 triplával jutott el 24 pontig, széthúzta a pályát a többiekmek és vele a parketten hatalmas fölényben volt a Hornets - tükörsima győzelemmel javított a társaság három vereség után, már az első félidőben volt húsz pont felett is a különbség, jutott idő némi pihenésre is.

Még mindig hálás vendég a Knicks. Rendszeresen győzelmet visz ajándékba a New York, amikor vendégségbe megy valakihez, ezzel a vereséggel 2-9-re áll a gárda idegenben, legutóbb Brooklynban csak a "szomszédban" volt udvariatlan. Ezúttal meg sem nehezítették a Hornets dolgát Kanterék, Porzingis és Hardaway nélkül egyedül Beasley-ben volt pont, de gyakorlatilag a második negyed hajrájától kezdve végig húsz egység körül mozgott a távolság, nem szorította meg a hazaiakat Jeff Hornacek alakulata. Az alapvetően jól dobó csapat részéről összesen bevert 3/18 tripla elég beszédes, ezeken az idegenbeli gondokon most már túl kell lépniük, igaz, következőleg hazai pályán fogadják a Bostont.

A Hornets legjobb dobói: Kaminsky 24/12, Kidd-Gilchrist 15, Williams 12/6
A Knicks legjobb dobói: Beasley 23/6, Jack 12, Kanter 11

INDIANA PACERS–BOSTON CELTICS 111–112

Rozier megnyerte. Hihetetlen hajrát hozott a találkozó, hiszen bár a Boston 17 ponttal nyerte meg az első negyedet, a második félidőben már a Pacers diktált, az utolsó két percben pedig úgy tűnt, hogy be is húzza a meccset a hazai csapat - Oladipo sorozatban tíz pontot szórt be és vezetésével 107-102-re vezetett az Indiana fél perccel a vége előtt. Irving azonban elsüllyesztett két clutch triplát, Smart is hozzászólt egy kettessel, így hiába büntetőztek jól a hazaiak, tíz másodperccel a vége előtt már csak egy ponttal vezettek, amikor megkapták a labdát. Az oldalbedobás után azonban a Celtics becsapdázta Bogdanovicot, aki megpróbált Oladipóhoz passzolni, de az égből lehulló labdára lecsapott a kirobbanó Terry Rozier, ellopta, végigrohant a pályán, majd bezsákolta, így másfél másodperccel az órán már a Boston vezetett. Ez a hiba a meccsbe került a Pacers számára, mert nem tudott már válaszolni, így őrült végjátékban, több clutch Irving-dobással és egy győztesnek bizonyuló Rozier-játékkal nagyon fontos sikert könyvelhet el a keleti listavezető.

Pedig Oladipo ismét extrát hozott. A borzalmas első negyed után előbb stabilizálta magát a Pacers, majd a harmadik játékrészben megfelezte a távolságot, a záró etapban pedig ki is egyenlített, sőt, a legvégén félig már meg is nyerte az összecsapást - ebben természetesen óriási szerepe volt a végül 38 ponttal záró Victor Oladipónak. A dobógép a végén pörgött fel igazán, volt 2+1-es játéka, triplája, büntetője, mindent megtett, hogy sikerüljön megnyerni a meccset, de a túloldalon is volt egy clutch játékos a 30 pontos Kyrie Irving személyében, a végén pedig egy hiba elég volt ahhoz, hogy a Celtics örülhessen. Ki kell emelni a vendégek dobószázalékát, mert 55,7-tel tüzeltek mezőnyből és bebombáztak 16/26 triplát, ezt a 38 kiharcolt büntetővel igyekeztek ellensúlyozni Sabonisék - kis híján sikerült.

A Pacers legjobb dobói: Oladipo 38/6, Sabonis 18, Collison 15/6
A Celtics legjobb dobói: Irving 30/15, Tatum 16/3, Smart 15/12

ATLANTA HAWKS–MIAMI HEAT 110–104

Túl sok volt a hiányzó. Hassan Whiteside és Justise Winslow mellett ezúttal Goran Dragic és James Johnson sem volt ott a Heatnél, ennyi kulcsjátékos hiányát pedig most nem bírta el az együttes, elsősorban védekezésben. Elöl még az ismét remekül játszó Josh Richardson (26 pont, 10/19 mezőnyből, három labdaszerzés, két blokk), a gyomorgondokkal küzdő Dion Waiters (23 pont, öt gólpassz) és a kezdőbe bekerülő Tyler Johnson (19 pont, 7/14 mezőnyből) révén találtak utat a gyűrűig, de hátul nem tudták megállítani az Atlantát, így bár nem egyszer fordult a kocka a mérkőzés során, végül vereséget szenvedtek - többször is visszakapaszkodtak tíz pont feletti hátrányból, de fordítani a hajrában már nem tudtak, így ismét csak 50%-on állnak.

A hetedik győzelem. 7-23-ra javította mérlegét a sereghajtó Atlanta ezen az estén, méghozzá egészen hatékony támadójátékkal: Dennis Schröder jól adott ritmust (23 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz), Kent Bazemore nagyon hasznosan játszott (16 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz, 5 labdaszerzés, két blokk), Taurean Prince (24 pont, 7/12 mezőnyből, 4/7 tripla, 3 blokk) pedig komoly fegyver volt elöl. Ugyan a kinti dobásaik összességében nem nagyon ültek, de héttel kevesebb labdát adtak el, mint a Heat, kiosztottak 25 gólpasszt és a második félidőben már érvényesítették akaratukat: a harmadik negyedet tíz ponttal nyerték meg és többször is vezettek 14-gyel, igaz, a vége szorosra sikerüllt és 102-101 után két Bazemore-kosár kellett ahhoz, hogy ne rontsák el a mérkőzést.

A Hawks legjobb dobói: Prince 24/12, Schröder 23, Bazemore 16,
A Heat legjobb dobói: Richardson 26/6, Waiters 23/6, T. Johnson 19

CHICAGO BULLS–PHILADELPHIA 76ERS 117–115

Tovább él a széria. Sorozatban hatodik mérkőzését is behúzta a Chicago és továbbra is veretlen azóta, mióta Nikola Mirotic megkezdte a szezont - a spanyol most a kispadról szórt be 22 pontot és szedett le 13 lepattanót, az sem zavarta, hogy Lauri Markkanen visszatérése miatt kiszorult a kezdőből. Mellette Kris Dunn (22 pont, 6 gólpassz) és Justin Holiday (20 pont, 5/7 tripla) is kiválóan játszott támadásban, de rajtuk kívül még négyen érték el a tízpontos határt, megvolt az egyensúly a szerepeket és a játékperceket tekintve is. A hajrában aztán még egy szinttel feljebb tudott kapcsolni a hazai alakulat, ugyan szűk négy perccel a vége előtt nyolcpontos hátrányban volt a társaság, de villámgyorsan jött két tripla, két ziccer, majd egy 2+1, mindez ráadásul válasz nélkül, Dunn és Mirotic vezetésével - a nyolcpontos hátrányból ötpontos előny lett az utolsó percre. A végén ugyan Saric révén még kiharcolt magának egy lehetőséget a Philly, de azt Simmons elrontotta, így továbbra is él a Bulls hihetetlen győzelmi sorozata, a következő ellenfél az Orlando lesz.

Bajban van a Philly. Az utóbbi hét meccsből hatodszor kapott ki a többre hivatott Philadelphia, ezzel pedig kiszorult a playoff-helyekről, sőt, 50% alá csúszott. Joel Embiidet ezúttal pihentették, el sem utazott a csapattal, ott volt viszont Ben Simmons (19 pont, 11 lepattanó, 9 gólpassz, 4 blokk) és a második félidőben tarthatatlan (összességében 27 pont, 8 lepattanó) Dario Saric, nem a támadójátékkal adódtak gondok - kaptak viszont egy félidő alatt 67 pontot, majd a végén nem egészen három perc alatt 18-at, ezen ment el számukra a győzelem. Hiába dobott aztán Saric kevesebb, mint egy perc alatt nyolcat clutch helyzetben, ez már nem ért győzelmet, így következőleg nincs mese, javítaniuk kell - back-to-back fogadják a Sacramentót, el kell indulniuk felfelé.

A Bulls legjobb dobói: Dunn 22/6, Mirotic 22/9, Holiday 20/15
A 76ers legjobb dobói: Saric 27/9, Simmons 19, Holmes 14

HOUSTON ROCKETS–UTAH JAZZ 120–99

A negyedik negyed Gordoné és a Houstoné volt. Nem játszott jól ezen az estén a ligaelső, az első három negyed során csak 9/31 triplát dobtak a hazaiak, sem James Harden, sem Chris Paul nem tudott igazán érvényesülni, kicsit tompább volt a társaság, ezt pedig jól használta ki a nagyon szervezetten és kellemetlenül védekező Jazz. Hiába, a negyedik játékrészre így is találtak megoldást a texasiak, elkapta a fonalat Eric Gordon és vezetésével előbb egy 15-0-s rohammal fordítottak, majd egy 11-0-s futással meg is léptek ellenfelük elől - ebben a negyedben 8/12 hármast bombáztak be, ebből ötöt a végül 33 pontig jutó Gordon süllyesztett el. Rá egyszerűen már nem juthatott elég figyelem Harden (26 pont, 6 gólpassz) és Paul (18 pont, 9 lepattanó, 10 gólpassz) mellett, akiket azért teljesen limitálni természetesen szintén nem lehetett, így bár igazából csak hét játékost vetett be Mike D'Antoni (Tarik Black nyolcadikként mindössze három percet játszott), mégis a végén törte meg a Jazzt a Houston - az utolsó negyedet 41-15-re nyerték Arizáék és behúzták sorozatban 14. győzelmüket. Érdemes még kiemelni Clint Capelát, aki 24 pontját 10/12-es mezőnymutatóval szerezte és lehúzott még húsz lepattanót is, kezdi beváltani Paul reményeit, aki a szezon elején azt mondta, hogy a center lesz a houstoni DeAndre Jordan...

Nem lehetett bírni. "Lehet mondani, hogy elfáradtunk, de igazából csak végig nyomás alatt tartottak minket" - mondta a negyedik negyedről Quin Snyder, a Jazz vezetőedzője. A vendégcsapat Gobert és Favors nélkül is jól tartotta magát, sokáig az is belefért, hogy Donovan Mitchell eddigi egyik legrosszabb meccsét játssza (megállt hat pontnál), mivel Rodney Hood 26-ot szórt a kispadról beszállva, még hárman jutottak tíz pont fölé és többé-kevésbé működött a védekezés is, sikerült elvenni a Rockets gyors támadásait. A záró etapban azonban hamar összedőlt mindaz, amit addig felépítettek, Gordont egy időkérés sem tudta lehűteni és ahogy futhatott a Houston, gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés - a lepattanózást végül 52-32-re bukták el a vendégek, 19-cel harcoltak ki kevesebb büntetőt és ha valaki csak a végeredményt, illetve a statisztikát nézi, azt hiheti, hogy sima meccs volt...

A Rockets legjobb dobói: Gordon 33/21, Harden 26/12, Capela 24
A Jazz legjobb dobói: Hood 26/15, Ingles 17/3, Rubio 14/3

MINNESOTA TIMBERWOLVES–PORTLAND TRAIL BLAZERS 108–107

Jimmy Butlert nem érdekli a fájdalom. A Minnesota swingmanje már az előző találkozót is komoly hátproblémákkal játszotta le és úgy tűnt, hogy ezt a meccset ki is hagyhatja emiatt, de végül vállalta a játékot, sőt, csapata messze legjobb teljesítményét hozta. Már az első öt percben berámolt tíz pontot és igazából csak akkor volt jó a Wolves, amikor ő a pályán volt, végül 37 ponttal (12/21 mezőnyből, 11/12 büntető), hat lepattanóval, négy gólpasszal, három szerzett és nulla eladott labdával zárt - vele +15-ben volt a Minny, pedig rajta kívül csak Towns és Teague zárt pozitív mutatóval. A végén sem remegett meg a keze, két clutch büntető és egy elrontott dobás után az utolsó támadást is ő kapta, két másodperccel az órán, egypontos Blazers-vezetésnél pedig kiharcolt egy faultot, majd hidegvérrel a helyére küldte mindkét lehetőségét a vonalról - ezek győztes pontoknak bizonyultak, a Portland már nem tudott válaszolni.

Most nem volt jó a portlandi védekezés. Nem csak Jimmy Butlerrel, de a negyedik negyedben már Jamal Crawforddal sem tudtak mit kezdeni a vendégek, a veterán hátvéd egymaga 16 pontot szórt ebben a játékrészben, ez pedig végül soknak bizonyult - hiába jött három jó teljesítmény portlandi oldalon is, egy hajszállal többet mutatott a Minnesota. Lillard szerint túl sok rossz döntést hoztak a labdával, el is adták 17-szer, mindössze öt büntetőt dobhattak egész meccsen, ráadásul az egy-egyező hazaiakkal nem nagyon tudtak mit kezdeni hátul - így is karnyújtásnyira voltak attól, hogy 4-1-gyel zárják le idegenbeli túrájukat, de természetesen a 3-2-vel sem elégedetlenek, főleg hogy így is ötödikek Nyugaton.

A Timberwolves legjobb dobói: Butler 37/6, Crawford 23/3, Towns 16/9
A Trail Blazers legjobb dobói: Nurkic 20, McCollum 20/6, Lillard 17/6

OKLAHOMA CITY THUNDER–DENVER NUGGETS 95–94

Westbrook egyedül. Ezúttal a hazaiak dolga az volt, hogy a lehető legpontosabban és legkeményebben védekezzenek, támadásban pedig mindent megadjanak Russell Westbrooknak, amire csak szüksége van - ez végül győztes receptnek bizonyult. A regnáló MVP 38 ponttal (szezoncsúcs, 16/28 mezőnyből), kilenc lepattanóval, hat gólpasszal és három labdaszerzéssel állt csapata élére, a negyedik negyedben egymaga tizenhat pontot szórt és övé volt a mérkőzést eldöntő büntető is - két másodperccel a vége előtt harcolt ki faultot és bár a másodikat elrontotta a vonalról, ez most nem számított. Az is belefért, hogy a George-Anthony páros összesen 12 pontot tegyen hozzá, az is, hogy csapatszinten mindössze 13 gólpasszt jegyezzenek, illetve hogy Steven Adams pályára sem lépjen, Westbrook vezetésével az utóbbi tíz meccsükből a hetedik győzelmüket húzták be, ráadásul ismét egy szoros végjátékban - ez komoly gondjuk volt korábban, de az utóbbi hét győzelmük mindegyike maximum hat pontos volt, ebben egyértelmű a fejlődés.

Hullámzó volt a Denver. Sokat variált ezúttal Michael Malone, Nikola Jokics kikerült a kezdőből, a two-way szerződéssel rendelkező Craig viszont ismét ott volt és 14 pontot szórt, Mudiay nem tudott pályára lépni, de Murray is csak 25 percet kapott, így igazi irányító nélkül is sokat játszottak, ráadásul Will Barton dobóformájával (2/15 mezőnyből, 0/8 tripla) is meg kellett küzdeniük - az első negyedet 14 ponttal vesztették el, a harmadikat ugyanennyivel nyerték meg, finoman szólva is hullámzó volt a játék. A végét aztán elrontották, Jokics szerint volt esélyük lezárni a meccset, de az utolsó két és fél percben már egyáltalán nem szereztek pontot, képtelenek voltak megoldani a támadójátékot, így végül elbuktak - csütörtök hajnalban legalább ilyen fontos rangadót játszanak a Minnesotával, azt viszont már otthon.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 38/3, Abrines 11/9
A Nuggets legjobb dobói: Harris 17/6, Lyles 15/9, Craig 14/9

DALLAS MAVERICKS–PHOENIX SUNS 91–97

Újabb győzelmet érő felzárkózás. A Minnesota ellen tizenöt pontos hátrányból fordított és nyert a Phoenix, most pedig szintén nagyot harcolt azért, hogy nyerni tudjon - a teljes második félidőt hátrányban töltötte a gárda, mielőtt bő hét perccel a vége előtt egyenlíteni tudott. Itt aztán már fölénybe is kerültek Benderék, egy 17-2-es futással magabiztos előnyt építettek fel, a negyedik negyedet végül 13 ponttal nyerték meg és bár a hajrában kellettek Warren büntetői is, végül újabb győzelmet arattak. Az említett Warren 19 pontja mellett a parádésan beszálló kispadot érdemes kiemelni, Alex Len 14 ponttal és 14 lepattanóval, a nemrég igazolt Isaiah Canaan pedig 17 ponttal és hat gólpasszal jelentkezett, mindketten kulcsjátékossá váltak, de Troy Daniels is tíz pont fölé jutott csereként - ráadásul a csapatvédekezés is kiválóan zárt, így némi meglepetésre 7-9-re javították idegenbeli mérlegüket, a tabellán pedig megelőzték a Sacramentót.

Csak a szokásos. Alapvetően ismét jól védekezett és a meccs nagy részében vezetett is a Dallas, de ahogy azt már megszokhattuk, nyerni ezúttal sem tudott Rick Carlisle alakulata. A negyedik negyedet nagyon elrontotta a gárda, a festék gyakorlatilag átjáróház volt Nowitzkiéknél, ráadásul mindössze 36,4%-kal dobtak mezőnyből, ez nem volt elég a fokozatosan megnyugvó és egyre nagyobb önbizalommal játszó Sunsszal szemben. Szépségtapasz: Dirk Nowitzki beverte NBA-pályafutása 1828. tripláját, ezzel megelőzte az örönranglistán Kobe Bryantet és mindössze kettővel van lemaradva Chauncey Billups mögött.

A Mavericks legjobb dobói: Barnes 26/9, Harris 14/3, Ferrell 13/3, Matthews 13/9
A Suns legjobb dobói: Warren 19, Canaan 17/6, Len 14

SAN ANTONIO SPURS–LOS ANGELES CLIPPERS 109–91

Leonard otthon is elkezdte a szezont. Mindössze 16 percet volt pályán, de végre hazai közönség előtt is bemutatkozhatott Kawhi Leonard, akinél továbbra is az a fő cél, hogy fokozatosan rázódjon vissza – ebben nagyot segítenek a csapattársai, mert nem tesznek rá terhet. A Spurs simán elbírta, hogy Danny Green nem játszhatott, a 19 pontot szóró Aldridge, a szenzációsan dobó Parker (7/9 mezőnyből), illetve a Ginobili és Gay (12 pont) vezette cseresor segítségével egy kisebb megingástól eltekintve gond nélkül hozták a kötelezőt. A második vonaltól 57 egység érkezett, a San Antonio pedig megerősítette nyugati 3. helyét.

Ebben nem volt több. Blake Griffin és Danilo Gallinari mellett (ne feledjük a még sokáig hiányzó Pat Beverley-t sem) Lou Williams sem volt hadra fogható, így egyetlen konstans pontszerző nélkül állt fel a Clippers. Milos Teodosic próbált ritmust adni, de hiába DeAndre Jordan (13 pont, 14 pattanó) és Jamil Wilson (13 pont) viszonylag jó játéka, Austin Rivers teljesen elveszett (4/15 mezőnyből, 4 eladott labda), innentől kezdve csak a kispadban bízhattak. A meglehetősen foghíjas második vonal meg is tette a magáét, 40 pontot szerzett és a második negyedben itt-ott a Spurs fölé is nőtt, de a második félidőben kijött a tudásbeli különbség, így zsinórban harmadik vereségét könyvelhette el Doc Rivers alakulata.

A Spurs legjobb dobói: Aldridge 19, Parker 16/3, Ginobili 13.
A Clippers legjobb dobói: Jordan 13, Wilson 13/9, Rivers 12/9.

NBA, ALAPSZAKASZ
Los Angeles Lakers–Golden State Warriors 114–116 (24–32, 29–25, 29–26, 20–19, 12–14) – h. u.
Indiana Pacers–Boston Celtics 111–112 (21–38, 26–24, 31–23, 33–27)
Charlotte Hornets–New York Knicks 109–91 (29–23, 31–19, 28–22, 21–27)
Atlanta Hawks–Miami Heat 110–104 (29–30, 29–27, 29–19, 23–28)
Oklahoma City Thunder–Denver Nuggets 95–94 (32–18, 20–26, 18–32, 25–18)
Minnesota Timberwolves–Portland Trail Blazers 108–107 (24–24, 27–30, 25–31, 32–22)
Chicago Bulls–Philadelphia 76ers 117–115 (30–25, 37–34, 22–28, 28–28)
Houston Rockets–Utah Jazz 120–99 (25–26, 26–24, 28–34, 41–15)
San Antonio Spurs–Los Angeles Clippers 109–91 (31–17, 26–32, 28–21, 24–21)
Dallas Mavericks–Phoenix Suns 91–97 (22–25, 28–24, 25–19, 16–29)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik