NBA: már nem Nash a Brooklyn Nets vezetőedzője – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.11.01. 18:43
null
Steve Nash két évig irányíthatta a Brookly Netset (Fotó: Twitter/Bleacher Report)
A tengerentúli profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Brooklyn Nets hivatalosan is bejelentette, hogy már nem Steve Nash a csapat vezetőedzője.

 

Steve Nash két éve, 2020 szeptemberében vette át a brooklyni csapat irányítását. A 2020–2021-es alapszakaszban remekül szerepelt a gárda, Kevin Duranték 48 mérkőzést megnyertek, s a Keleti főcsoport második helyén végeztek a Philadelphia 76ers mögött. A Nets aztán a konferencia-elődöntőig jutott, ahol a későbbi győztes Milwaukee Buckstól 4–3-ra kikapott.

A mögöttünk hagyott idény már nem sikerült ennyire fényesen, csak a hetedik helyen zártak az alapszakaszban, a rájátszásban pedig nagyon simán, négy meccsen kiestek a Boston Celticsszel szemben.

A 48 éves tréner igazi sztárcsapattal dolgozhatott együtt, hiszen Kevin Durant és Kyrie Irving is a csapat tagja volt, amikor kinevezték vezetőedzőnek, később még James Hardenért is cseréltek – igaz, őt már azóta tovább is passzolták Philadelphiába.

Nashnek azután nem volt maradása, hogy a jelenlegi szezont borzalmasan kezdte a Nets, hét mérkőzésből csak kettőt tudott megnyerni.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik