NBA: lehet, hogy James bojkottálja a következő idényt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.14. 19:10
Egyik korábbi játékostársa szerint LeBron James addig nem lép pályára az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) következő idényében, amíg Donald Sterling lesz a Los Angeles Clippers tulajdonosa.

Donald Sterlinget rasszista megnyilvánulása miatt örökre kitiltották az NBA-rendezvényekről, valamint a legsúlyosabb, 2.5 millió dolláros (558 millió forint) bírságot kapta az észak-amerikai kosárlabdaligától (NBA). Sajtóértesülések szerint a liga nyomást gyakorol a prosztatarákkal küzdő üzletemberre, hogy adja el a klubot, ám amíg ez nem történik meg, nem nyugszanak meg teljesen a kedélyek. Olyannyira nem, hogy például a sportág egyik legnagyobb sztárja, LeBron James megtagadhatja a pályára lépést, ha Sterling még mindig a Clippers élén lesz. rasszista megnyilvánulása miatt örökre kitiltották az NBA-rendezvényekről, valamint a legsúlyosabb, 2.5 millió dolláros (558 millió forint) bírságot kapta az észak-amerikai kosárlabdaligától (NBA). Sajtóértesülések szerint a liga nyomást gyakorol a prosztatarákkal küzdő üzletemberre, hogy adja el a klubot, ám amíg ez nem történik meg, nem nyugszanak meg teljesen a kedélyek. Olyannyira nem, hogy például a sportág egyik legnagyobb sztárja, LeBron James megtagadhatja a pályára lépést, ha Sterling még mindig a Clippers élén lesz.

Erről a Miami Heat klasszisának korábbi csapattársa, Roger Mason Jr. beszélt (a játékos-szakszervezet alelnöke), akit februárban ugyan elpasszolt a floridai klub, ám a 33 éves kosaras továbbra is tartja a kapcsolatot a Heat játékosaival.

„Három-négy napja jártam az öltözőjükben, és LeBronnal erről is beszéltünk. Nem lép pályára, ha még mindig Sterling lesz a tulajdonos" – válaszolta Mason Jr. egy televíziós műsorban arra a kérdésre, elképzelhetőnek tartja-e, hogy James bojkottálja a játékot abban az esetben, ha a következő szezon kezdetén még mindig Sterling birtokolja a Los Angeles-i klubot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik