NBA: LeBron remekelt, 10 év után nyugati döntős a Lakers!

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2020.09.13. 06:51
null
Hiába James Harden 30 pontja, a Houston Rockets 4–1-re elbukta a párharcot (Fotó: Getty Images)
Nyugaton a Los Angeles Lakers jutott be elsőként az NBA konferenciadöntőjébe, mivel az együttes a floridai buborékban 119–96-ra legyőzte a Houston Rocketsot, így 4–1-gyel lezárta a párharcot.

 

Los Angeles Lakers–Houston Rockets 119–96

Nem volt kérdés. Ahogy az elmúlt három mérkőzésen, úgy most is egyértelmű volt a Lakers fölénye, a nyugati első kiemelt remekül védekezett, remekül rohant és ezúttal, talán a rájátszás során először a triplái is kiváló hatékonysággal estek be – már az első negyedben volt 33–11 is az állás, vagyis 20 pont fölé nőtt a különbség. A Rockets innen azért még visszaverekedte magát a második negyedben tíz pont környékére, hét-nyolc egység maradt csak a felek között, de aztán a harmadik játékrész elején egy 15–0-t repesztett a Los Angeles és onnantól már nem volt miről beszélni – a folytatásban volt közte 30 is, már csak annyi volt a kérdés, hogy számszerűleg mi lesz a vége. A Lakersnél LeBron James jól játszott (29 pont, 11 lepattanó, 7 gólpassz) és most az is belefért, hogy Anthony Davis csak 13 pontig jusson, ugyanis a triplavetők extra napot fogtak ki: Morris 4/4, Danny Green 4/6, Caldwell-Pope 2/3, Kuzma 3/6 hármast bombázott be, csapatszinten pedig 19-szer köszöntek be kintről 51.4 százalékos hatékonysággal. Emellett megint simán (50–31-re) nyerték a lepattanózást és 17–6-ra győztek a gyors indításokból szerzett pontok tekintetében – egy pillanatig sem voltak hátrányban, nagyon simán nyerték sorozatban negyedik meccsüket és jutottak 4–1-gyel a nyugati döntőbe.

Esélytelen Rockets. Az előző mérkőzésen sem volt már érdemi esélye a Houstonnak, de ott a Lakers bealvása azért legalább a végét szorossá tette, itt viszont már ennyi örömük sem lehetett a texasiaknak, akik zsinórban négy vereséggel búcsúztak ettől a szezontól. James Harden igyekezett (30 pont, 12/20 mezőnyből, 6 lepattanó, 5 gólpassz), a padról Jeff Green is próbált segíteni (13 pont, 2 blokk), a többiek viszont teljesen elvesztek a Lakers szorításában: Russell Westbrook (10 pont, 4/13 mezőnyből) és Eric Gordon (5 pont, 2/7 mezőnyből) is terített betli volt, a kiegészítők nyilván nem tudtak maguknak helyzeteket kreálni, úgyhogy igazából meg sem tudták szorítani ellenfelüket. A fentebb, a Lakersnél említett statisztikák mellé tegyük oda, hogy a Rockets csak 37 százalékkal dobott és 26.5 százalékkal triplázott – a kiesés ellenére viszont Mike D'Antoni vezetőedző szerint minden jó ennél a csapatnál és reméli, hogy folytathatják a projektet.

A Lakers legjobb dobói: James 29/9, Kuzma 17/9, Morris 16/12
A Rockets legjobb dobói: Harden 30/6, J. Green 13/3, Westbrook 10

A párharc végeredménye: 4–1 a Lakers javára.

Könnyen lehet, hogy városi rangadót játszanak a konferenciadöntőben, a másik ágon ugyanis a Los Angeles Clippers 3–2-re vezet a Denver Nuggets ellen a ma 19 órás hatodik meccs előtt.

A Keleti főcsoportban a Boston Celtics és a Miami Heat csap össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik