NBA: LeBron James helyett új uralkodót választ a hálóközösség?

Vágólapra másolva!
2010.09.22. 09:32
Minden bizonnyal megkérdőjeleződik LeBron James, az utóbbi évek NBA-uralkodójának pozíciója a következő hetekben – legalábbis az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rendkívül népszerű internetes fantasy játékaiban.

A világhálón zajló játékokban csapatot összeállító rajongók szemében a kimagasló statisztikákat elérő sztárok a legkelendőbbek, ám Jamesnek azzal, hogy hét esztendő után elhagyta a rá épülő Clevelandet, és két másik szupersztár, Chris Bosh és Dwyane Wade csapattársa lett Miamiban, vélhetően romlanak majd a statisztikái.

„Néhány éve ugyanez történt Kevin Garnett-tel és Ray Allennel, amikor Paul Pierce mellé szerződtek Bostonba – elevenítette fel Sergio Gonzalez, a CBSSport fantasy-szakértője a bostoni nagy hármas összeállásának egyik következményét. – Egyszerűen nem emelkedhettek olyan magasságba a számaik, mint amikor korábbi csapatuk egyetlen húzóemberei voltak."

A CBS fantasy-játékának draft előtti jövendölése szerint James átlaga a következő idényben 21.3 pont, 8 gólpassz és 7.6 lepattanó lesz meccsenként, szemben a legutóbbi idény általában magasabb számaival (sorrendben 29.7, 8.6, 7.3). Brandon Funston, a Yahoo! Sports szakértője arra is felhívta a figyelmet, hogy a Miami meccseinek többsége gyorsan eldőlhet, ami a kulcsemberek rendszeres negyedik negyedbeli pihentetéséhez vezethet, ami újabb oka lehet egyéni statisztikáik visszaesésének.

A legtöbb fantasy-szakértő szerint a közelmúltbeli világbajnokságon remeklő Kevin Durant (Oklahoma), valamint Chris Paul (New Orleans) egyaránt vonzóbb „befektetés" lehet a netes játékosok számára, mint az eddigi első számú kedvenc, James.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik