NBA: győzött Atlantában, bejutott a nagydöntőbe a Milwaukee

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2021.07.04. 07:57
null
Bejutott a nagydöntőbe a Milwaukee Bucks (Fotó: Getty Images)
Trae Young visszatérése sem változtatott semmin, a Milwaukee Bucks Jannisz Adetokunbo nélkül is nyert Atlantában, ezzel lezárta a keleti finálét, és készülhet a Phoenix elleni párharcra az NBA-ben.

Middleton vitte be a döntő ütést, továbbjutott a Bucks. Ez a mérkőzés is nagyon hasonlóan alakult az előzőhöz, azzal a különbséggel, hogy a Hawks otthon jobban felszívta magát és Brook Lopez nem változott Wilt Chamberlainné – a center végül 13 ponttal, 6 lepattanóval és 3 blokkal így is hozzátette a magáét, de nem „dobta el az agyát” úgy, mint legutóbb. Ezzel együtt a Milwaukee nagyon hamar, már az első negyedben tízpontos előnyt épített fel és innentől a harmadik játékrész elejéig úgy nézett ki a meccs, hogy hol meglógott ennyivel a vendégcsapat, hol visszajött három-négy egységnyire az Atlanta. Ott, a fordulás után, 47–45-nél azonban begyújtotta a rakétákat Khris Middleton és gyakorlatilag egymaga eldöntötte a meccset: sorozatban öt labdabirtoklást fejezett be kosárral, összesen 13 pontot dobott ezekből, majd egy „átadott” támadás után még bevert egy újabb triplát is – három és fél perc alatt egymaga 16 egységnél járt, míg a Hawks négynél, itt pedig szétnyílt az olló.

Ettől kezdve végig őrizgette kétszámjegyű fórját az egyre magabiztosabb Milwaukee és menedzselte a mérkőzést, majd a hajrában még egy utolsó rohamot megpróbált az Atlanta és a húszpontos hátrányából 107–101-ig tudott zárkózni. Ennél közelebb azonban nem jutott, Jrue Holiday megnyugtatta a vendégeket és a Bucks kényelmesen lehozta a hátralévő időt – összességében magabiztos játékkal, végig vezetve nyerte meg a meccset Mike Budenholzer alakulata. Middleton végül 32 pontig jutott 7 gólpasszal, Holiday 27 ponttal, 9 lepattanóval, 9 gólpasszal és nagyszerű védekezéssel járult hozzá a sikerhez, de a többiek is hozzátették, amit nekik kellett – ezzel a Bucks 1974 óta először jutott be az NBA nagydöntőjébe.

Trae Young visszatérése sem segített. Összedrótozták valahogy a Hawks sztár irányítóját, de láthatóan messze volt az ideális önmagától és ha nem a kiesés lett volna a tét, akkor aligha lépett volna pályára. Így is tette, amit tudott, próbált elmenni a gyűrűig, próbálta mozgatni a többieket, végül 14 pontig és 9 gólpasszig jutott, de csak 4/17-et dobott mezőnyből és 0/6-ot a triplavonalon túlról – viszont a visszatérése miatt padra szoruló Lou Williams is eltűnt, 12 perc alatt mezőnykosár nélkül zárt. Többen is igyekeztek azért, a padról 21 ponttal és 6/7 triplával szállt be Cam Reddish, dobott egy 20-ast Bogdan Bogdanovics, de végig érezhetően alul voltak és csak futottak az eredmény után – bizonyos hibáikat kijavították az előző meccshez képest, de összességében nem volt igazán kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Az első félidei védekezéssel nem voltak komoly gondok a hazaiaknál, aztán a harmadik negyedben kaptak 44 pontot és onnantól nem nagyon lehetett miről beszélni – a végén ugyan becsületből még visszajöttek látótávolságon belülre, de ez volt tőlük a maximum. Nate McMillan együttese így is messze felülteljesítette az elvárásokat, és büszke lehet magára, ígéretes jövő előtt áll a fiatal mag.

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS

Atlanta Hawks–Milwaukee Bucks 107–118
A Hawks legjobb dobói:
Reddish 21/18, Bogdanovics 20/6, Capela 14, Young 14
A Bucks legjobb dobói: Middleton 32/12, Holiday 27/12, Lopez 13/3, Connaughton 13/9
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Bucks javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik