NBA: Embiid produkciója a sportág egyik legendáját idézte

Vágólapra másolva!
2021.12.21. 07:22
null
Joel Embiid fantasztikusan játszott az utolsó negyedben (Fotó: Getty Images)
Kisebb megtorpanás után újra nyert a Nyugati főcsoport élbolyában haladó Golden State Warriors és Utah Jazz, és ugyancsak győzelemmel tudta le az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapját a Chicago Bulls, valamint a Philadelphia 76ers is. Utóbbi hármas kudarcszéria után nyert Bostonban, méghozzá elsősorban Joel Embiid káprázatos teljesítményének köszönhetően.

 

A fordulatot hozó utolsó negyedben 17 pontot szerző, az utolsó percben három duplát elsüllyesztő, az utolsó négy másodpercben három büntetőt értékesítő Joel Embiid 41 ponttal, 10 lepattanóval, 5 assziszttal és 4 dobásblokkolással zárta a bostoni mérkőzést. A kameruni center 2016-ban mutatkozott be az NBA-ben, azóta ez a harmadik olyan meccse, amelyiken – minden erényét megcsillantva – ilyen magas számokat produkált e négy fontos kategóriában.

Ritka bravúr ez a ligában: amióta a blokkolás hivatalos statisztikai kategória (1973–74), csupán egyvalakinek volt több ilyen mérkőzése. Az NBA legnagyobb legendái között emlegetett Kareem Abdul-Jabbarnak, méghozzá négy – emeli ki az ESPN.

ÍZELÍTŐ JOEL EMBIID HÉTFŐI JÁTÉKÁBÓL


A játéknap összefoglalója itt!

NBA, ALAPSZAKASZ
Boston Celtics–Philadelphia 76ers 103–108
Chicago Bulls–Houston Rockets 133–118
Memphis Grizzlies–Oklahoma City Thunder 99–102
Utah Jazz–Charlotte Hornets 112–102
Golden State Warriors–Sacramento Kings 113–98
Los Angeles Clippers–San Antonio Spurs 92–116
A Toronto Raptors–Orlando Magic mérkőzést elhalasztották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik