NBA: átverésnek gondolta az All-Star-MVP nagylelkűségét, könnyekben tört ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.09. 14:34
null
Westbrook egy rászoruló családot lepett meg az All-Star-MVP-címért kapott autóval (Fotó: Twitter OKC Thunder)
Lehet azzal vádolni Russell Westbrookot, hogy némiképp önző módon ráhajtott az idei NBA All-Star-gála MVP-címére. Egyáltalán nem lehet viszont azzal, hogy visszaélt a kiharcolt elismeréssel. Az Oklahoma City Thunder vezéregyénisége egy helyi család életébe csempészett váratlan meglepetést nagylelkű felajánlásával.

Miután behívták, a hondurasi születésű Kerstin Gonzales kissé feszengve ült két gyermekével a város egyik családsegítő szolgálatának hivatalában. Ekkor érte az első sokk: hátulról az Oklahoma City aktuális kedvence, Russell Westbrook érintette meg a vállát, és mutatkozott be neki. Ezzel azonban még csak az elején járt a tündérmese, a februári kosárgála legértékesebb játékosa ugyanis közölte a fiatal anyával és két gyermekével, hogy azért érkezett, mert tartogat számukra egy meglepetést, nekik ajándékozza az autót – újabb sokkhatás…, – amely a parkolóban vár rájuk.

„Épp átvertek, vagy mi? – idézte fel utóbb Gonzales, hogy mi volt az első reakciója. – Aztán amikor megmutatta a kulcsokat, akkor esett le, hogy ez valóság. Ekkor kitört belőlem a sírás, mert nagyon nehéz időszakon vagyunk túl. Nagyon megérint és elképeszt a tudat, hogy vannak emberek, akikben benne van a szándék, hogy segítsenek azoknak, akiknek szükségük van rá.”

A 19 éves anya egyedül neveli két- és négyéves fiát, miközben tanulmányait folytatja, és az elmúlt időszakban nagy nehézséget jelentett számára, hogy autója gyakorlatilag üzemképtelen állapotban volt – a találkozóra igyekezve sem indult el a motor –, így rendre a család többi tagjától vagy barátoktól kellett kölcsönkérnie.

„Ez azért a kemény munkáért jár neki, amit megtesz, hogy egyben tartsa a családját” – mondta Westbrook arra, hogy a családsegítő szolgálat közvetítésén keresztül miért esett a választása épp Gonzalesékre.

A szervezet képviselője hozzátette, Gonzalesnek nagyon fiatalon felnőtté kellett válnia, ám jószívűsége és kitartása miatt kiemelkedően érdemesnek tartják őt az ajándékra, míg Westbrook – aki nem először tűnt ki jótékonykodással – nagylelkűsége lenyűgözte őket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik