NBA: All Star-játékost ad és Howardra megy az Atlanta

Vágólapra másolva!
2012.07.03. 08:08
Hírügynökségi értesülés a tengerentúli profi kosárlabda-bajnokságból (NBA): az Atlanta Hawks öt játékosért cserébe átengedi All Star-hátvédjét, Joe Johnsont a Brooklyn Netsnek.

Az Associated Press információja szerint az Atlanta három hátvédet (Anthony Morrow, Jordan Farmar, DeShawn Stevenson) és két csatárt (Jordan Williams, Johan Petro), valamint egy draftjogot kap Johnsonért, akinek még négy év és kilencvenmillió dollár „él" a jelenlegi szerződéséből. Az ügylet július 11. után válhat hivatalossá.

Az új idényt már Brooklynban kezdő Nets közben azon dolgozik, hogy újraszerződtesse Deron Williamset, és kettejükre építse a csapat mozgatását.

Mint arról beszámoltunk, a liga egyik legjobbja, az orlandói Dwight Howard is kinyilvánította: a brooklyniaknál szeretné folytatni a pályafutását. A Johnson-ügylet ugyanakkor arra enged következtetni – vélik tengerentúli elemzők –, hogy a Nets nem lesz képes megszerezni Howardot, aki így szülővárosa csapatánál, az iránta hevesen érdeklődő és nagy terveket szövögető Hawksnál is kiköthet.

Még egy atlantai ügyletre fény derült hétfőn: a fizetési sapka alatt – versenyképes Howard-ajánlat céljából – nagyobb mozgástérre vágyó Hawks a csatár Marvin Williamst átengedi a Utah Jazznek az irányító Devin Harrisért cserébe.

Az Atlanta, Brooklyn, Utah háromszögről bővebben olvashat a Nemzeti Sport szakmai együttműködő partnere, a Kezdő5 honlapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik