NBA: a Cleveland otthonában már elbukott az Orlando Magic

Vágólapra másolva!
2010.02.12. 07:38
null
Rossz kilátások: Varejao küzd a palánk alatt <br />(Fotó: Reuters)
Mind&ouml;ssze k&eacute;t m&eacute;rkőz&eacute;sre ker&uuml;lt sor az &eacute;szak-amerikai profi kos&aacute;rlabda-bajnoks&aacute;g (NBA) 107. j&aacute;t&eacute;knapj&aacute;n: a keleti rangad&oacute;n a Cleveland meg&aacute;ll&iacute;totta az Orland&oacute;t, m&iacute;g nyugaton a Spurs nagyon sim&aacute;n legyőzte a Nuggets csapat&aacute;t.

A Cavs immár 13 győzelemből álló, klubrekord-beállításnak számító szériát számlál. A clevelandiek vezére szokás szerint LeBron James volt, aki 32 pontot és 13 asszisztot tett be a közösbe, ráadásul Shaquille O'Neal hátul rengeteg segítséget tudott nyújtani a negyedik negyedben – mondhatni, hozzátette a szükséges pluszt. Shaq az utolsó felvonásban jól fogta Dwight Howardot, aki faultproblémákkal is küzdött – Stan Van Gundy, a Magic edzője utólag bevallotta, többet kellett volna játszatni csapata legnagyobb sztárját.

„A személyi hibái miatt óvatosságból lehoztam a harmadik negyedben, de hibáztam, nem kellett volna, utólag ez már tisztán látszik" – mondta a tréner.

A Cavaliers ebben a szezonban 4–0-s mérleget tud felmutatni az Orlando és a Los Angeles Lakers ellen, ez pedig nem rossz jel az idény hátralevő részére...

A hazai pályán félelmetesen erős Denver nagy pofont kapott a San Antoniótól: a Spurs 19 ponttal győzött, elsősorban kiegyensúlyozott csapatjátékának köszönhetően. A texasiak kezdőötöséből mindenki legalább tíz pontot dobott, a cserepadról beszálló Manu Ginóbili 15-öt, DeJuan Blair 17-et tett hozzá ehhez, míg a Denverben nem sok segítséget kapott a társaktól az Anthony, Billups, Nene, J. R. Smith négyesfogat.

 

NBA
ALAPSZAKASZ, 107. JÁTÉKNAP  
Denver Nuggets–San Antonio Spurs 92–111
Cleveland Cavaliers–Orlando Magic 115–106
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik