NBA: 105 sikeres tripla után 62 pont egy meccsen és a Hét játékosa-cím – videó

Vágólapra másolva!
2021.01.07. 13:33
null
Steph Curry a Portland Trail Blazers ellen dobott 62 pontos karriercsúcsot (Fotó: Twitter, @nbastats)
A 2019–2020-as NBA-idényben mindössze öt mérkőzésen lépett pályára Steph Curry, a Golden State Warriors háromszoros bajnok szupersztárja. Decemberben azonban visszatért a 2020–2021-es alapszakasz kezdetekor, és ihletett formában kosárlabdázik. Az elmúlt két hétben bedobott 105 triplát egymás után edzésen, majd karriercsúcsot döntött élesben és még a hét legjobbjának is megválasztották Nyugaton.

Steph Curry sokak kedvence, ami nem véletlen, hiszen kétszeres alapszakasz-MVP és háromszoros NBA-bajnok a Golden State Warriors irányítójaként, emellett pedig minden idők egyik, ha nem a legjobb tripladobója – az egy idényen belüli legtöbb bedobott hármas rekordját is ő tartja, 402-vel.

A GSW sztárját azonban a 2018–2019-es évad vége óta nem láthatták a szurkolók bombaformában játszani. A Toronto Raptors ellen elvesztett döntő után a GSW átalakult, Curry pedig csaknem a teljes azt követő idényt kihagyta kéztörés, pihentetés, valamint a koronavírus-járvány miatt.

Decemberben azonban visszatért a pályára a triplák királya, és bár az első két meccsen még döcögött a szekér, utána beindult. Kezdésként kikerült az internetre egy videó, melyen az látszik, hogy Curry egy edzésen 105 triplát rámol be zsinórban, hiba nélkül.

Ezt követően élesben is egyre jobban ment neki, sőt a Portland Trail Blazers elleni alapszakaszmeccsen karriercsúcsot jelentő 62 (!) pontot dobott magyar idő szerint hétfőn hajnalban, közte nyolc hárompontossal – ezt követően lett ő a Hét játékosa a Nyugati konferenciában, ami a 15. ilyen elismerése pályafutása során.

Egy nappal később újabb 30 pontot rámolt be a Sacramento Kings ellen, emellett pedig kiosztott nyolc gólpasszt és leszedett 9 lepattanót is. Nem kérdés, hogy Curry újra bombaformában van, ráadásul a Golden State Warriors sem áll rosszul – jelenleg 6. Nyugaton –, így akár karrierje harmadik alapszakasz-MVP-címét is bezsebelheti az idény végén a 32 éves irányító.

A Golden State Warriors legutóbb magyar idő szerint szerda éjjel lépett pályára az alapszakaszban, és 108–101-re kikapott a Los Angeles Clipperstől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik