MLB: véget ért az alapszakasz, már csak 11 csapat reménykedhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.30. 07:00
A vasárnapi játéknappal véget ért az észak-amerikai profi baseball-bajnokság, az MLB csapatonként 162 meccses alapszakaszának küzdelemsorozata, s kialakult a rájátszás mezőnye – azaz nem teljesen, ugyanis még egy mérkőzést játszani kell ahhoz, hogy döntsenek két, a szezont holtversenyben záró csapat között.

A playoffba a márciustól szeptemberig tartó alapszakaszt követően főcsoportonként a három-három divízió győztese, valamint a további két-két legjobb mutatóval záró csapat jut be. A csoportgyőztesek kiléte már korábban kiderült, de a wild card körben az utolsó napig kérdéses volt a leosztás az Amerikai Ligában.

Itt az utolsó tíz meccsét megnyerő Cleveland még azt is kiharcolta, hogy hazai pályán játszhasson, de az, hogy ki ellen, csak magyar idő szerint keddre virradóra derül ki. A Texas Rangers és a Tampa Bay Rays ugyanis egyaránt 91-71-es győzelem-vereség mutatóval zárta az alapidényt, így még kell játszaniuk egy meccset ahhoz, hogy eldöntsék, melyikük utazhasson két nap múlva az Indianshez.

Ha ez megtörtént, a rájátszás folytatásaként a wild card csapatok csapnak össze, mindössze egy mérkőzésen döntik el, melyikük kerül a „főtáblára".

AZ MLB RÁJÁTSZÁSÁNAK MENETRENDJE

NEMZETI LIGA
Wild card mérkőzés, október 1.: Pittsburgh Pirates–Cincinnati Reds
Főcsoport-elődöntő (az egyik fél harmadik győzelméig)
St. Louis Cardinals–Pittsburgh/Cincinnati
Atlanta Braves–Los Angeles Dodgers

AMERIKAI LIGA
Pótselejtező a wild card körbe jutásért, szeptember 30.:
Texas Rangers–Tampa Bay Rays
Wild card mérkőzés, október 2.: Cleveland Indians–Texas/Tampa Bay
Főcsoport-elődöntő (az egyik fél harmadik győzelméig)
Boston Red Sox–Cleveland/Texas/Tampa Bay
Oakland Athletics–Detroit Tigers

A főcsoportdöntő, illetve a World Series az egyik fél negyedik győzelméig tart. A fináléban az Amerikai Ligából érkező csapaté lesz a pályaelőny, köszönhetően a konferencia All Star-meccsen aratott győzelmének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik