MLB: a hatodik meccsen dőlt el, a Houston Astros lett a bajnok

Vágólapra másolva!
2022.11.06. 11:59
null
Az Astrosé a trófea! (Fotó: Getty Images)
A Houston Astros nyerte az észak-amerikai profi baseball-ligát (MLB), miután a döntő hatodik mérkőzésén negyedszer is legyőzte a Philadelphia Phillies csapatát.


A bajnoki címről döntő World Series hatodik összecsapásán az Amerikai főcsoportot megnyerő Houston hazai pályán fogadta a Nemzeti főcsoportban meglepetésre győztes Philadelphiát azután, hogy pénteken idegenben került egyetlen sikerre a végső győzelemtől.

Az Astros számára intő jel lehetett, hogy 2019-ben ugyanígy 3–2-es előnnyel várhatták a két hazai meccset, ám akkor mindkettőt – és a bajnoki címet is – elveszítették a Washington Nationalsszal szemben.

Fekete nap Philadelphiában
A Yahoo Sports azt írja, Philadelphia az első amerikai város, amelynek ugyanazon a napon két csapata is elveszíti bajnokságának döntőjét. Az MLS fináléjában a Gazdag Dániellel felálló Union a tizenegyespárbajban kapott ki a Los Angeles FC-től.

A szombati összecsapáson az előzetesen esélytelenebbnek tartott Phillies szerzett vezetést, de a houstoniak Yordan Alvarez vezérletével fordítani tudtak, és 4–1-es sikerükkel bajnoki címet ünnepelhettek. A döntő legjobbja Jeremy Pena lett.

Az Astros játékosai a vállukon chippel játszottak, miután két évvel ezelőtt kiderült: 2017-es bajnoki menetelésük során csaltak: videokamerával felvették az ellenfelek mérkőzések közben használt kézjeleit, ezeket továbbították az ütőknek, ezáltal jogosulatlan előnyhöz jutottak. A klub azóta az észak-amerikai profiligák egyik legkevésbé kedvelt csapata.

Az Astros hat éven belül a negyedik nagydöntőjét játszotta. A texasi együttes 2017-ben bajnok lett, 2019-ben és tavaly viszont elveszítette a szezon utolsó párharcát. A Philadelphia 2008-ban nyert legutóbb bajnokságot, és 2009 után szerepelt újra a World Seriesben.

BASEBALL
MLB, WORLD SERIES
6. MÉRKŐZÉS
Houston Astros–Philadelphia Phillies 4–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó World Series végeredménye: 4–2 a Houston javára

Az első mérkőzésen: Houston Astros–Philadelphia Phillies 5–6

A második mérkőzésen: Houston Astros–Philadelphia Phillies 5–2
A harmadik mérkőzésen: Philadelphia Phillies–Houston Astros 7–0
A negyedik mérkőzésen: Philadelphia Phillies–Houston Astros 0–5
Az ötödik mérkőzésen: Philadelphia Phillies–Houston Astros 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik