MLB: a bajnok MVP-je 151 millió dolláros szerződést kötött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 17:08
null
José Altuve megérdemelte a rekordszerződést (Fotó: Reuters)
José Altuve az elmúlt fél évben MLB-bajnok lett a Houston Astrosszal, ő lett az Amerikai Liga MVP-je, a napokban pedig rekordszerződést írt alá.

 

Sohasem volt még bajnok a Houston Astros az észak-amerikai baseballbajnokságban, már persze tavalyig, amikor hetedik meccsen, idegenben nyert a Los Angeles Dodgers ellen a World Seriesnek hívott nagydöntőben. Nyilván kellően megünnepelték a sikert, ám mivel a jövő héten már az új idény kezdődik, elvileg ideje volna új fejezetet nyitni. Ám a klub összekötötte a kettőt, és a csapat legjobbjának meghosszabbította a szerződését.

Az egyébként 168 centiméter magas José Altuve sosem látott magasságokba jutott mostanra, hiszen 2017-ben a bajnoki cím mellé odatehette az ötödik All Star-válogatottságát, ő lett a legjobb ütő a mezőnyben, ráadásul az Amerikai Liga MVP-je is, miközben egy halom statisztikai összevetésben is az élen zárt. Mindezekért jár jutalomként a klub történetének legnagyobb és az MLB históriájának egyik legnagyobb szerződése.

Miután a 2013-ban kötött, idénre 6, jövőre 6.5 millió dollárt fizető megállapodása lejár 2019 végén, a 2020-ban életbe lépő új, ötéves megállapodás összesen 151 millió dollárt hoz (ebből 21 millió csakis magáért az aláírásért jár…), azaz évente több mint harmincat. Ez sok tekintetben rekord: sem a Houstonnál, sem az általánosságban a második bázison szereplő játékosok közül nem kapott még senki sem ennyit. Az Astrosnál például a 2006-ben Carlos Lee-nek hat évre megszavazott 100 millió volt a csúcs – azaz évente nagyjából 17, ami most majdnem a duplájára nő –, és az MLB-történelemben is csak öten voltak, akik átugrották az évi 30 milliós lécet: Zack Greinke, David Price, Miguel Cabrera, Clayton Kershaw és Max Scherzer.

Altuve egyébként szerényen állta a sajtórohamot a szuperszerződés bejelentése után, sőt kicsit még zavarba is jött, merthogy néhány csapattársa is beállt az érdeklődő tömegbe.

„Nem szeretek ennyi ember előtt beszélni… – motyogta. – Az jelenti számomra a legtöbbet, hogy a srácok is itt vannak, pedig nem kötelezte rá őket senki: nagyon örülök nekik!”

Meg talán azért a 151 millió dollárnak is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik