Kosár: Chris Paullal küzd meg a korábbi magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2020.04.11. 21:30
null
Allie Quigley magyar válogatott mezben (Fotó: Szabó Miklós, 2012)
A korábbi magyar válogatott kosárlabdázó, a jelenleg a női NBA-ben szereplő Chicago Sky sorait erősítő Allie Quigley is részt vesz az ESPN és az NBA vasárnap kezdődő, nyolc klasszist felvonultató jótékonysági dobóversenyében, amelynek során a koronavírus-járvány elleni küzdelemre gyűjtenek pénzt.

 

A liga által meghirdetett dobóverseny – megidézve az NBA All Star-gálák H.O.R.S.E. Challenge-jeit – kieséses párharcokból áll, és a lényege az, hogy az egy párban versenyzőknek meg kell ismételniük vetélytársuk dobását. Négy hiba engedélyezett, aki először elköveti az ötödiket, kiesik.

A versenyzők természetesen – betartva a koronavírus-járvány miatti biztonsági előírásokat – egymástól elkülönülve, saját otthonuk kertjében dobnak, előzetesen pontosan leírva, milyen dobást készülnek végrehajtani. A versenykiírás szerint zsákolni nem lehet.

A WNBA hárompontosdobó-bajnokságát kétszer (2017, 2018) megnyerő Allie Quigley ellenfele Chris Paul, az Oklahoma City Thunder kétszeres olimpiai bajnoka lesz, a párharc győztesére Zach LaVine (Chicago Bulls), az NBA kétszeres zsákolóbajnoka vagy a már visszavonult, karrierje java részét a Boston Celticsben töltő triplaspecialista, Paul Pierce lesz.

„Larry Bird elhíresült mondásával vonulok csatába: na, srácok, ki akar második lenni? – idézi a Chicago Sun-Times az efféle kerti produkciókban gyerekkora óta edződő Quigleyt („mindig nyertem”), aki komolyra fordítva a szót hozzátette: – Tudom, hogy egy nagyszerű dobó, egy tízszeres All Star-játékos lesz az ellenfelem Chris Paul személyében… Óriási lesz!… Sohasem találkoztunk még, de ez most nagyszerű élménynek ígérkezik. Boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a jótékonysági akciónak.”

A másik ágon Trae Young (Atlanta Hawks) és Mike Conley (Utah Jazz) képviseli az aktív játékosokat, a karrierjét már befejező Tamika Catchings a női ligát, Chauncey Billups pedig az NBA régi klasszisait.

A versenyt szponzoráló State Farm a játékosok nevében legalább 200 ezer dolláros adománnyal segíti a koronavírus-járvány ellen küzdő jótékonysági szervezeteket.

ALLIE QUIGLEY KEDVCSINÁLÓJA


 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik