Amerikai futball: a Fehérvár Enthroners rájátszásba jutna a HFL-ben

Vágólapra másolva!
2018.02.27. 18:05
Az újonc Fehérvár Enthroners amerikaifutball csapata a rájátszásba jutást tűzte ki célul a márciusban rajtoló magyar kiemelt bajnokságban, a HFL-ben.

A keddi sajtótájékoztatón Pál Tibor Kornél vezetőedző az MTI kérdésére elmondta, hogy 65 fős kerettel kezdik az idényt, és ha a sérülések elkerülik a csapatot, akkor elérhetik céljukat.

Megemlítette, hogy a gárda Ausztriában is versenyez. Az ottani divízió IV-be neveztek, ami az ötödosztálynak felel meg, s szeretnének feljutni a divízió III-ba.

A tréner kiemelte, Székesfehérváron egyre javuló feltételek mellett készülhetnek, vagyis az európai top szint felé mozdultak el.

Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, hogy Európába sem nagyon érkeznek olyan szintű játékosok, mint amilyeneket az Enthroners igazolt. Reményét fejezte ki, hogy a fiataloknak vonzerőt jelenthet ilyen kvalitású futballistákkal együtt szerepelni.

Eric Steffes OL/TE és Ryan Seaberg DL/TE is az FBS-ből, a legmagasabb amerikai egyetemi divízióból érkezett Fehérvárra. Mindketten kiemelték, hogy az első benyomásaik kiválóak a városról és a csapatról egyaránt. Közölték, hogy céljuk a sok győzelem és a bajnoki cím lesz az előttük álló szezonban.

A Pál Tibor Kornél–Kovács Sándor–Zach Pierce vezette szakmai stáb irányítása mellett a játékosok túlvannak az alapozáson, jelenleg a pozíciós edzések zajlanak. Március elején háromnapos közös edzőtábort tartanak Székesfehérváron a lengyel első ligás Tychy Falcons együttesével, majd március 11-én a szerb első osztályú Sirmium Legionaries csapatát látják vendégül a First Fielden.

A magyar bajnokságot március 24-én, hazai pályán a Budapest Wolves ellen kezdik a fehérváriak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik