Amerikai futball: 5 Cowbells-játékos az Év legjobbja-jelöltek között

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.12.06. 17:29
A pályán ugyan már véget ért a 2019-es magyar amerikaifutball-idény, a legjobbak azonban még izgulhatnak: az előző évekhez hasonlóan idén is megválasztják a felnőtt és az U19-es korosztály legjobb játékosait.

A „felnőttek” esetében a szavazásban a szurkolók mellett a magyar amerikafutball-válogatott szakmai stábja és a média jeles képviselői is részt vesznek. Az idei szezonban a klub- és válogatott mérkőzések alapján a Magyar Amerikai Futball Szövetség szakmai vezetősége az alábbi 12 fős játékoslistát állította össze.

A 2019-ES ÉV FELNŐTT JÁTÉKOSA-SZAVAZÁS JELÖLTEI

Bánfi Mihály – DE, Budapest Cowbells
Becs Péter – LB, Győr Sharks
Bencsics Márk – QB, Budapest Wolves
Czirók Márton – WR, Budapest Cowbells
Danku Dávid – RB, Budapest Wolves
Elek Ádám – WR, Budapest Wolves
Gecser Máté – WR, Budapest Wolves
Golita Zoltán – DB, Budapest Cowbells
Mészáros Márton – WR, Budapest Cowbells
Szabó Martin – DB, Miskolc Steelers
Törzsök Tamás – LB, Budapest Cowbells
Zilai János – LB, Fehérvár Enthroners

A szavazáson sorrendet kell felállítani a játékosok között. Az egyes listák kialakulása után az adott rangsor első helyezettje 12 pontot, a második 11 pontot kap, és így tovább. A szavazás három „lábának” szavazatait az idei évben már súlyozottan veszik figyelembe az összesített sorrendnél (szurkolói Facebook-szavazatok: 20%, szakmai sajtó: 40%, a válogatott szakmai stábja: 40%).

A voksolás december 9-én, 12 órakor zárul le, az ünnepélyes díjátadóra pedig december 16-án, hétfőn 19 órakor kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik