A Knicks megmutatta a Lakersnek, mi az irány

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.12.14. 09:45
null
A Lakersnek sem volt esélye a Madison Square Gardenben (fotók: Action Images)
Kobe Bryant (31) ugyan egy ponttal többet termelt a megsérülő Carmelo Anthonynál az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján, a Los Angeles Lakers vereségsorozata azonban a New York Knicks vendégeként is folytatódott. A Knicks 116–107-re nyert, így továbbra is veretlen hazai pályán (9–0), továbbá vezeti a Keleti főcsoportot. Összefoglaló a játéknap mérkőzéseiről!

 

Atlanta Hawks–Charlotte Bobcats 113–90

A 14 triplát értékesítő atlantaiak a végül 20 pontig jutó Devin Harris főszereplésével ütötték ki a zsinórban tizedszer vesztő Charlotte-ot, ma kicsit reményvesztettnek tűntek a Bobcats játékosai, pedig szűk egy hónapja még úgy tűnt, hogy ők lesznek a szezon meglepetései, nem pedig a Hawks tagjai. Az utóbbi hetekben parádézó Al Horfordtól elég volt ma egy 11 pontos, 3 lepattanós teljesítmény is, az újra kezdőként szereplő Kyle Korver viszont egyre jobb, ma már 13 egységnyit tett be a közösbe.

A Hawks legjobb dobói: Harris 20, Josh Smith 18, I. Johnson 16
A Bobcats legjobb dobói: Henderson 17, Sessions 16, Walker 13


New York Knicks–Los Angeles Lakers 116–107

Anthony jól játszott, 
majd megsérült
Anthony jól játszott, majd megsérült
Carmelo Anthony előbb 22 játékperc alatt szórt 30 pontot, majd bokasérülés miatt be kellett, hogy fejezze a játékot, de a Knicks így is simán diadalmaskodott, mivel az első félidőben már sikerült 26 egységnyi fórra is szert tennie. A 31-et dobó Kobe Bryant és a Steve Nash, Pau Gasol, Steve Blake trió távollétében szépen termelő Metta World Peace (23 pont) még megpróbálták a lehetetlent, de csak látótávolságba értek vissza, JR Smithnek és Steve Novaknak mindig volt egy nagy kosara, amikor izgalmassá válhatott volna a helyzet.


Sorozatban negyedszer bukott a Los Angeles-i sztáralakulat, mely már öt mérkőzéssel áll az 50 százalékos mérleg alatt, a Knicks viszont maradt a legerősebb csoport, az atlanti élén.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 30, Felton 19, JR Smith, T. Chandler 18-18
A Lakers legjobb dobói: Bryant 31, World Peace 23, D. Howard 20

Portland Trail Blazers–San Antonio Spurs 98–90

Veszélyben a San Antonio rekordja, most már „csak" ott tartanak Tim Duncanék a portlandi vereséget követően, hogy utóbbi 38 idegenbeli találkozójukból 31-et nyertek, ez pont ugyanakkora tett, mint amit az 1971–72-es Lakers vitt véghez, igaz, Wilt Chamberlainék egy szezonon belül érték el ezt a csúcsot, míg Gregg Popovich fiai a tavalyi idény végét is ide véve.

PLUSZ – MÍNUSZ
A nap hőse: Damian Lillard, aki újoncként 29 pontos, 7 lepattanós és 6 gólpasszos teljesítménnyel vezette győzelemre a Portlandet a San Antonio ellen.
A nap lúzere: Egyszerűen nincs más lehetőség, muszáj újra a Los Angeles Lakerst választani, mely idénybeli leghosszabb vesztőszériájában van zsinórban bukott négy meccsel. 26 ponttal is égett a Kobe Bryantet és Dwight Howardot is felvonultató Los Angeles-i alakulat.

Lényeg, ami lényeg, hogy a Nicolas Batumot végül összedrótozó Blazers valahonnan extra energiákat vett elő, pedig Wesley Matthews nem játszhatott a kezdők közül. Az újonc Damian Lillard 29 pontos karriercsúcsot szállított, LaMarcus Aldridge pedig 22 egységnyi segítséggel támogatta meg, s a két napon belül másodszor veszítő Spursnek igazából nem is volt sansza a fordításra, ami több, mint meglepő.

A Blazers legjobb dobói: Lillard 29, Aldridge 22, Hickson, Babbitt 12-12
A Spurs legjobb dobói: T. Perker 21, Duncan 16, Ginóbili, Splitter 12-12

NBA
ALAPSZAKASZ, 43. JÁTÉKNAP
Atlanta Hawks–Charlotte Bobcats 113–90
New York Knicks–Los Angeles Lakers 116–107
Portland Trail Blazers–San Antonio Spurs98–90

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik