Itt van Amerika
Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.11.21 12:01 Frissítve: 2011.12.08 02:45

A Pittsburgh legyőzte a Cincinnatit a csütörtök esti csoportrangadón

Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának 12. fordulójában a Pittsburgh Steelers 27–10-re megverte a Cincinnati Bengals együttesét. A Steelers sikerében nagy szerepet vállalt a QB, Ben Roethslisberger, aki 243 yard mellett egy futott és egy passzolt touchdownnal segítette csapatát.

Ben Roethlisberger passzolt...
Fotó: Reuters
Ben Roethlisberger passzolt...
A lassan már megszokottá váló csütörtök esti mérkőzésen finoman szólva sem a Cincinnati Bengals számított esélyesnek, de több okból kifolyólag sem lehetett lefutottnak tekinteni a találkozót. Egyrészt ez az NFL, ahol szó szerint bárki legyőzhet bárkit, másrészt csoportrangadóról volt szó, hiszen mindkét együttes az AFC Északi csoportjában szerepel.

Így talán nem is számított akkora meglepetésnek, hogy a pittsburghi Heinz Field arénában a Bengals szerezte meg a vezetést: három perccel az első negyed vége előtt Ryan Fitzpatrick adott touchdown-passzt Glenn Holtnak.

A vendégek szempontjából sajnálatos volt, hogy a Cincinnati irányítója ezzel nagyjából el is lőtte a puskaporát, több touchdown nem fűződött a nevéhez (gyorsan tegyük hozzá, az egész csapatéhoz sem), és végül acélosnak nem nevezhető statisztikával (168 yard, 1 TD, 1 interception) zárt.

A másik oldalon Ben Roethlisberger szintén csak egy touchdown-átadást jegyzett, de azon kívül saját maga is futott egyet, valamint a többiek is hozzátették a részüket a diadalhoz: Gary Russel TD-t futott, Jeff Reed pedig mindkét mezőnygólkísérletét sikeresen hajtotta végre.

Sikerével a Steelers őrzi vezető helyét az AFC Északi csoportjában, és jó esélye van a csoportelsőségre is, ami automatikusan rájátszást ér. A Bengals szezonja nem ezen a vereségen ment el, hiszen a kvartett utolsó helyén szerénykedő csapat kilenc vereség mellett csak egy győzelmet tud felmutatni – na és persze egy döntetlent az előző fordulóból.

A játékhét tartogat jó néhány más érdekes párosítást is: a Brett Favre vezette New York Jets megállíthatja a veretlen Tennessee Titanst, az Indianapolis Colts a San Diegóval játszik, a még nyeretlen Detroit pedig a Tampa Bay ellen hajt az első sikerére.

NFL

12. FORDULÓ
Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals 27–10

SZERELÉS CROCKER-MÓDRA


...és ha kellett, futott is
...és ha kellett, futott is
2022.12.03 09:43:25

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Megégett a Suns a Houston ellen.

NBA
2022.11.30 08:44:20

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Los Angeles Clippers szenzációs utolsó negyeddel fordított Portlandben.

2022.11.20 09:33:08

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Megnyerte a kiemelt rangadót a nyugati listavezető, a Minnesota pedig kihasználta a Sixers gondjait.

2022.11.19 10:28:14

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Már sorozatban kilenc győzelemnél tart a Boston, megtörte vereségszériáját a Cavs.

NBA
2022.11.18 09:21:53

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Folytatta remeklését a Sacramento, Kawhi Leonarddel megerősödve hozta a kötelezőt a Clippers.

NBA