Rivaldo szerint Vinícius nyeri az Aranylabdát, a Dortmund pedig a BL-t

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2024.05.11. 18:24
Rivaldo (Fotó: Getty Images)
A világbajnok brazil csatár fájó szívvel, de elismerte, hogy a Real Madrid jelenleg jobb, mint az FC Barcelona, de szerinte a királyiak elveszítik a Dortmund elleni BL-döntőt.

Vinícius Junior jobb futballista, mint Kylian Mbappé és Jude Bellingham, és mindene esélye megvan arra, hogy októberben megkapja az Aranylabdát. Nem mi állítjuk ezt, hanem honfitársa, a világbajnok és aranylabdás Rivaldo, aki a Betfairnek adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy szerinte jelenleg a Real Madrid támadója a világ legjobb, legnagyobb hatású labdarúgója. Bár ezzel lehet vitatkozni (Mbappé például már világbajnok és vb-ezüstérmes), de az tény, hogy a 23 éves csatár ebben a kiírásban nagyszerűen teljesít, és kulcsszerepe van abban, hogy a királyiak megnyerték a La Ligát és a Manchester City-t, majd a Bayern Münchent búcsúztatva bejutottak a BL június 1-jén rendezendő döntőjébe.

„Figyelembe véve, amit a Real Madridnál csinál, pillanatnyilag ő a világ legfontosabb játékosa – idézte a spanyol As az 52 éves Rivaldót. Minden esélye megvan arra, hogy az övé legyen az Aranylabda. Ott van a világ három legjobb futballistája között, és látva azt, ahogyan a Real Madridban játszik, Kylian Mbappét is megelőzheti az Aranylabda-szavazáson. Persze sok függ attól, hogy hogyan alakul a Bajnokok Ligája döntője. Ha a Real Madrid nyer, akkor kettő vagy akár három játékosa is ott lehet az első háromban. Más kérdés, hogy szerintem a Dortmund nyeri a Bajnokok Ligáját. Tudom, hogy a Real Madrid az esélyes, de a németek nagyon elszántak, és ebben a sorozatban többször megmutatták, hogy tudják hogyan kell futballozni az igazán fontos mérkőzéseken. Elég megnézni a PSG elleni elődöntő két mérkőzését. Már egy ideje mondtam, hogy a Real Madrid és a Dortmund jut be a döntőbe, és azt is mondtam, hogy a Borussia lesz a győztes. Ezt még mindig így gondolom.”

Rivaldo 2003-ban a Milannal elhódította a BL-trófeát, előtte, 1997 és 2002 között az FC Barcelonát erősítette, így az interjúban természetesen az idényt trófea nélkül záró katalánok is szóba kerültek.

„Ha valaha egy olyan nagy klubban futballozol, mint a Barca, akkor mindig az adott csapat szurkolója maradsz – folytatta. – Ugyanakkor egyértelmű, hogy jelenleg a Real Madrid a jobb csapat. Ha megnézzük, milyen nagy múltja van a madridiaknak, és mennyi trófeát nyertek, akkor jár nekik a gratuláció, egy olyan csapatról beszélünk, amelyik tudja, hogyan kell a Bajnokok Ligájában futballozni. Nem állítom, hogy a mostani a Barcelona legrosszabb idényei között van, de a szurkolók számára biztosan csalódás volt ez az évad. Ugyanakkor ez a legjobb klubokkal is megtörténik. Mostantól azért kell dolgozni, hogy a következő idény jóval sikeresebb legyen. Nem először fordul elő, hogy a Barcelona nem nyer semmit, én is átéltem hasonlót, amikor ott futballoztam. És ez még fájdalmasabb, ha közben látod, hogy legfőbb rivális fontos trófeákkal gazdagodik.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik