Horváth Dávid az MTK klubfilozófiájáról, szégyenfoltról, édesapjáról, keretváltozásról; Temesvári Miklós unokája a Nyíregyházával jutott az élvonalba

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.05.10. 00:05

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

 

Horváth Dávid, az MTK Budapestet 2022 októberétől vezetőedzőként irányító szakember a lapunknak adott interjúban beszélt a klubfilozófiáról, szégyenfoltról, édesapjáról és a keretváltozásról is. Az újonc kék-fehérek akár a negyedik helyre is odaérhetnek az idény végén, igaz, csak részben van a saját kezükben a sorsuk. A tréner  úgy véli, mivel „a biztos bennmaradást tűztük ki célul, ezután pedig a tabella első felét, a jelenlegi hatodik hely is szépen mutat”. A Sporttudományok Nemzetközi Központjának vizsgálata alapján, amely azt elemezte, a klubok milyen százalékban foglalkoztatnak saját nemzetiségű, valamint saját nevelésű játékosokat, az MTK világviszonylatban a 20. helyen zárt, idehaza pedig az elsőn.

Negyvennégy évvel azután, hogy 1980-ban Temesvári Miklós az élvonalba vezette a Nyíregyházát, az unokája, Temesvári Attila a klub játékosaként jutott az NB I-be! A 85 esztendős mesteredző annak idején történelmet írt, hiszen Nyíregyházának először lett NB I-es csapata. Temesvári Attila lapunknak elmondta, „a paksi időszakom után újra kellett építenem magam, s ehhez a szakmai stábtól edzésről edzésre minden segítséget megkaptam… Nyilván jó lett volna többet játszani, de így is magaménak érzem a sikert. Amikor először lehetőséget kaptam, a gólommal egyenlítettünk a Soroksár ellen. Újoncként a bennmaradás az elsődleges, de óriási lenne, ha megismételnénk nagypapáék hetedik helyezését!”

„Nagyon nehéz volt a finálé, a legerősebb, legkiegyensúlyozottabb csapattal kerültünk szembe – szögezte le Cziczás László, a női kosárlabda-élvonalban másodikként záró Serco Uni Győr edzője. – A Diósgyőr jogosan lett aranyérmes, nekünk néhány nap elteltével tudnunk kell örülni az ezüstéremnek.” Ez volt a tréner karrierjének harmadik bajnoki ezüstje, kérdés, mikor jön el az ő ideje: „Ki tudja? Nem lehet előre megjósolni. Mindhárom döntő, amelyben részt vehettem, nagy élmény volt, attól függetlenül, hogy másodikok lettünk.” Az eddig a válogatott másodedzőjeként is dolgozó Cziczásnak lezárult egy fontos korszak az életében, hiszen új stáb irányítja a női nemzeti együttest. 

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik