Az utolsó pillanatban fordított, és nyert a bajnok Nyíregyháza a BVSC ellen!

RÁCZ BENEDEKRÁCZ BENEDEK
Vágólapra másolva!
2024.05.12. 16:53
Díszsorfalat állt a bajnok Nyíregyházának a BVSC (Fotó: Szűcs Attila)
Küzdős meccset játszott egymással a BVSC és a Nyíregyháza Spartacus az NB II 32. fordulójában, a második félidő elején még a fővárosiak vezettek, a lefújás után viszont a már bajnok nyírségiek ünnepelhettek. Novák utolsó perces góljának leginkább Pécsett és Budafokon örülhettek, kezd kiéleződni a kiesési versenyfutás (1–2)!

 

LABDARÚGÓ NB II
32. FORDULÓ

BVSC-ZUGLÓ–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 1–2 (0–0)
Budapest, BVSC Stadion, 789 néző. Vezette: Rúsz Márton (Márkus Péter, Ring Kevin)
BVSC: Csenterics – Benkő-Bíró, Vinícius, Hesz, Király Á. – Tóth K., Hidi P. – Kelemen (Nwachukwu, 70.) , Mitrovics, Mucsányi M. (Deutsch B., 83.) – Bacsa P. (Rabatin, 75.). Vezetőedző: Kincses Ádám
NYÍREGYHÁZA: Fejér – Baki, Alaxai, Temesvári – Farkas B. (Novák Cs., 55.), Tamás O. (Sigér Á., 80.), Nagy D., Nagy B. (Vida K., 75.) – Gresó, Beke (Oláh B., 55.), Kovácsréti (Vass P., 80.). Vezetőedző: Tímár Krisztián
Gólszerző: Benkő-Bíró (53.), Nagy D. (63.), Novák Cs. (90+3.)
MESTERMÉRLEG
Kincses Ádám: – Tudtuk, hogy fontos mérkőzést játszunk majd a bajnokcsapat ellen, sokat is készültünk rá. Küzdelmes találkozó volt, legalább egy pontot megérdemeltünk volna. Sajnálom, hogy az utolsó percben két pontrúgás után kaptunk ki.
Tímár Krisztián:  – Örülök a győzelemnek, de nem játszottunk olyan élesen, mint ahogy szoktunk, ez valahol érthető is. Kaptunk egy elkerülhető gólt, utána jó volt a tartása a csapatnak, sikerült visszajönni a meccsbe, végig mentünk a győzelemért. Talán a játék összképe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna, de örülök, hogy sikerült a három pontot megszerezni. 

ÖSSZEFOGLALÓ

Érdekes jeleneteket hozhat egy olyan találkozó, ahol a papíron gyengébb csapatnak fontos a meccs, az erősebbnek pedig már nem bír komolyabb téttel. Ennek lehettünk szemtanúi Zuglóban, ahol a kiesés ellen harcoló BVSC-Zugló fogadta a már bajnok Nyíregyházát

A meccs első félideje ehhez képest kissé alacsony színvonalon telt el, a hazaiak nem akartak fölöslegesen kockáztatni, és beálltak mélyen védekezni, míg a Spartacus a lassú labdajáratás mellett állt ki. Nem is lehet mit feljegyezni az első 45 percből. 

A második félidőre aztán megérkezett az izgalom, egy hazai szöglet utáni kavarodásban Benkő-Bíró elé pattant a labda, aki reflex szerűen lőtte el a labdát, pont a kapu jobb alsó sarkába. Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak, Nagy Dominik remek szabadrúgása után már újra döntetlenre állt a meccs. A gyors gólváltás adott egy kis lendületet a meccs tempójának, de a helyzetek száma nem nőtt drasztikusan. 

Az utolsó 10 percben is inkább, mintha a Spartacusé lett volna a mezőnyfölény, viszont helyzetet nem tudtak kialakítani. Az utolsó pillanatig kellett várni a mindent eldöntő gólra: Novák felé érkezett egy ívelt beadás mélyről, a Spartacus játékosa pedig egy remek fejessel átemelte a kifutó kapus fölött a labdát, ezzel megnyerve a mérkőzést a Spartacusnak. A Nyíregyháza szempontjából inkább lelki siker ez, mivel már megnyerték a bajnokságot, míg a fővárosiaknak a lehető leghamarabb fel kell állniuk, ha bent akarnak maradni az NB II-ben. 1–2

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés, meglátjuk, mire megy a még bennmaradást érő, 14. helyen álló BVSC a már biztosan bajnok és feljutó Nyíregyháza ellen. 


 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik