Mezőkövesd: akár 50 százalékos fizetéscsökkentés is jöhet annak, aki vállalja – NS-infó

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.05.14. 10:18
null
A kieséssel széteshet a jelenlegi csapat Mezőkövesden (Fotó: Kovács Péter, archív)
A Nemzeti Sport értesülései szerint az NB I-ből utolsó, 12. helyen kieső Mezőkövesd labdarúgócsapatának vezetősége múlt héten közölte a terveit azokkal a magyar labdarúgókkal, akiknek nem jár le a szerződése a klubnál a nyáron.


 

Úgy tudjuk, az élő szerződéssel rendelkező magyar labdarúgóknak, mintegy tíz főnek, a következő idényre vonatkozó fizetéscsökkentésre tett ajánlatot az NB I-ből kieső Mezőkövesd labdarúgócsapata, a légiósokkal viszont nem számolnak a másodosztályban, ők mindannyian távozhatnak a nyáron.

A Magyar Labdarúgó-szövetség a futballisták és a klubok közötti alapszerződésben, amit a szerződtetéskor mindkét fél aláír, harminc százalékos lehetséges fizetéscsökkentést határoz meg arra az esetre, ha egy klub kiesik az NB I-ből. Vagyis a játékosok a szerződések aláírásakor vállalják, hogy kiesés esetén a klubjuk maximum harminc százalékkal, következmények nélkül csökkentheti az addigi bérezésüket, tehát a fizetéscsökkentés harminc százalékig nem jár automatikusan az érvényes megállapodás megszűnésével, ha a csapatuk NB II-es lesz

Információink szerint a Mezőkövesd vezetősége a megbeszélésre hívott játékosoknak 30 és 50 százalék közötti fizetéscsökkentést vázolt. Akinél a csökkentés nem haladná meg a 30 százalékot, annak az élő szerződése értelmében az NB II-ben is maradnia kell a klubnál, ha csak nem jön érte olyan ajánlat más csapattól, amit a Mezőkövesd elfogad. A 30 százaléknál nagyobb tervezett fizetéscsökkentés esetén viszont a labdarúgók dönthetnek úgy, hogy ezt nem fogadják el és szabadon igazolható labdarúgóként távoznak. Akik ebbe a kategóriába tartoznak, gondolkodási időt kaptak a klubtól, de várhatóan a héten eldől, kik azok, akik nem vállalják a 30 százalékosnál nagyobb csökkentést és másik csapatot keresnek, a biztosan távozó légiósok mellett, de elhagyja a klubot Milan Milanovics vezetőedző is.

A klubot már hétfőn kerestük a hírrel kapcsolatban, egyelőre nem kaptunk választ, amennyiben reagál a Mezőkövesd, cikkünket frissítjük.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik