Az idény végén távozik a ZTE történelmének egyik meghatározó játékosa

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.09. 12:04
Zoran Lesjak távozik (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszegi TE horvát védője, Zoran Lesjak távozik az idény végén – derült ki a klub közleményéből.

„Az idény végén búcsúzik a klub történelmének egyik meghatározó játékosa, Zoran Lesjak. A megbecsült horvát védőt a tavaszi szezon utolsó hazai mérkőzésén, a Paks elleni találkozón búcsúztatjuk majd a ZTE Arénában”írja a klub.

A 36 éves Lesjak 2018 nyarán érkezett Zalaegerszegre.

„Személyes kedvencemtől búcsúzok – fogalmazott a klub tulajdonosa és elnöke, Végh Gábor.Már ismertem, amikor Olaszországban együtt futballozott fiammal, Gabesszal, a Santarcangelónál. Pozitívan állt a megkereséshez és az első hívó szóra jött hozzánk, a másodosztályba. Mind emberileg, mind szakmailag nagyra tartom őt, nagyszerű játékos, aki rengeteget tett a Zete sikereiért. Nagyon sok felejthetetlen emléket okozott számomra is, amiből az egyik a Cegléd elleni győztes, feljutást érő találata. Azt kívánom, hogy maradjon mindig velünk, szeretnénk, ha továbbra is a ZTE családhoz tartozna és a jövőben is szerepet vállalna a klub életében.”

Lesjak összesen 155 alkalommal lépett pályára a ZTE-ben, ezeken 15 gólt és 10 gólpasszt jegyzett. Ezzel a 13. helyet foglalja el a klub örökranglistáján és minden versenysorozatot figyelembe véve ő a rekordtartó a légiósok között. A hátvédként és középpályásként egyaránt bevethető játékos igazi közönségkedvencé nőtte ki magát az évek során – hangsúlyozta a ztefc.hu.

Lesjak a ZTE Magyar Kupa elhódításának és a másodosztály bajnoki címének is aktív részese volt.

„Ő nagyszerű példája azon külföldi labdarúgóknak, akikre szüksége van a magyar futballnak és a fiatal játékosoknak, mert remek példát mutat. Az egyik legprofibb játékosnak tartom, akivel valaha dolgoztam – mondta róla Sallói István sportigazgató. – Sajnos az idő vasfoga őt sem kíméli és idén már kevesebb lehetőséget kapott, de az elmúlt öt évben a csapat egyik legbiztosabb pontja volt a játékával, góljaival és mentalitásával. Egy igazi példakép búcsúzik, akire mindig jó szívvel fogunk gondolni. Nagyon boldog lennék, ha több olyan játékost találnánk, mint Zoran, aki ilyen alázattal és szeretettel viselte a ZTE címerét.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik