UEFA-kupa: továbbjutott a Bolton és a Palermo

Vágólapra másolva!
2005.09.29. 19:11
Címkék
Az UEFA-kupa első fordulójában idegenben nyert az olasz Palermo és az angol Bolton is papírforma alapján jóval szerényebb képességű ellenfelével szemben, így mindkét együttes kettős győzelemmel jutott tovább.
A Palermo ciprusi ellenfelének akár még vérmes reményei is lehettek volna a visszavágó előtt a továbbjutást illetően, hiszen idegenben csupán 2-1-re kaptak ki, amely alapjában véve egyáltalán nem egy ledolgozhatatlan hátrány.
Már amennyiben nem olasz és ciprusi gárdáról lenne szó… Jelen esetben ugyanis az történt, hogy a Palermo az összecsapás elején, az ötödik percben gólt szerzett és ezzel tulajdonképpen elméletben már el is döntötte a továbbjutást. Persze, ha voltak valakinek egyáltalán kétségei erről. A második félidőben a kitámadó, szépen búcsúzni akaró Anorthoszisz ellen a vendégek szinte tetszés szerint érték el újabb találataikat és végül padlóra küldték az ezúttal még rúgott gólig sem jutó hazaiakat.

Plovdivban egészen más volt a leosztás, hiszen az angliai, első mérkőzésen elszenvedett 1-2-s bolgár vereség és a visszavágón Iliev 52. percben lőtt gólja már a Lokomotiv továbbjutását jelentette volna.
A hajrában, a rendes játékidő letelte előtt tíz perccel azonban Tuncsev öngólt vétett. Egy újabb bolgár gól a hosszabbítást, egy angol találat pedig a vendégek biztos továbbjutását jelentette. Utóbbi vált valóra, méghozzá annak a Nolannak köszönhetően, aki az idei bajnokságban már kétszer is három-három pontot érő találatot jegyez.
  • UEFA-KUPA, 1. FORDULÓ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS :
  • Anorthoszisz (ciprusi)-Palermo (olasz) 0-4 (0-1)
  • Gólszerző: Caracciolo (5.), Makinwa (46., 68.), Santana (53.),
  • (Tj. a Palermo, 6-1-gyel)
  • Lokomotiv Plovdiv (bolgár)-Bolton (angol) 1-2 (0-0)
  • Gólszerző: Iliev (52.), ill. Tuncsev (80. - öngól), Nolan (87.)
  • (Tj. a Bolton, 4-2-vel)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik