Öttusa: Szép Balázs és Demeter Bence is a legjobb 18 között a szófiai világkupaversenyen

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.05.11. 21:25
Szép Balázs remek teljesítményt nyújtott (Fotó: Martinek János)
A szófiai világkupaverseny férfiversenyzőinek döntősei közé két magyar, Szép Balázs és Demeter Bence verekedte be magát pénteken.

 

Négyből négy döntő az idei eddigi mérlege Szép Balázsnak. Az UTE világbajnoki ezüst- és bronzérmes 24 éves sportolója minden versenyen bejutott eddig a fináléba, amelyen 2024-ben elindult – a fedett pályás nyílt magyar bajnokságon 13. (ezzel ob-3.) lett, majd ehhez képest az idei első világkupaversenyen, Kairóban hetedikként zárt, hat hellyel előrébb, a budapesti vk-viadalon másodikként ért célba, vagyis újabb öt pozícióval előkelőbb helyen, mint az azt megelőző megméretésen. Ezekhez képest vasárnap már csak egyet kellene „javítani”…

De a „telhetetlenséget” mellőzve is kijelenthető, az elődöntő A-csoportjában a laser runt húsz másodperc hátránnyal indító, és innen a rajt-célkapun elsőként átfutó Szép éremeséllyel száll harcba a döntőben. A vele egyszerre rajtoló Demeter Bencére is igaz ez, még úgy is, hogy a Volán Fehérvár világbajnok öttusázója valamivel jobban kellett igyekezzen a végén, de nyolcadikként ő is finalista. További pozitívum, hogy mindketten plusz ötös (20–15) vívást visznek magukkal vasárnapra.

Demeter volános csapattársa, Tamás József az elődöntő B-csoportjában kiesett – bár a mínusz hármas (16–19) asszómérleget egy erős úszás követte, és csak nyolc másodpercre volt a bejutástól a kombinált szám rajtjánál, a záró tusa elsősorban a lövészet miatt nem sikerült jól neki, 15. lett.

„Teljesen jó erőben van, még csak ki sem futotta magát igazán – mondta Szép Balázsról Martinek János szövetségi kapitány. – Bencének kicsit többet kellett kiadnia magából, de szintén bejutott, míg Tamás Joci a gyengébb lövészetéből adódó hátrányát nem tudta a futásban ellensúlyozni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik