„Fantasztikus és elképesztő!” – Márton Zsolt Krisztián a tekvondósok Eb-szerepléséről

Vágólapra másolva!
2024.05.13. 12:02
Márton Zsolt Krisztián nagyon meg volt elégedve a mieink teljesítményével (Fotó: wtftaekwondo.hu)
A hazai sportági szövetség elnöke fantasztikusnak nevezte a négy érmet, amelyet a magyar tekvondósok szereztek a vasárnap zárult belgrádi Európa-bajnokságon.

Márton Zsolt Krisztián az MTI-nek még a szerb fővárosból nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a csapat ennyire eredményes még sosem volt kontinensviadalon a koreai eredetű olimpiai sportág történelmében.

„Fantasztikus és elképesztő, így tudnám összefoglalóan jellemezni a mieink teljesítményét, amelyet az elmúlt napokban nyújtottak a belgrádi Eb-n” – fogalmazott a szövetség első embere, aki a helyszínen követte végig mind az épek Európa-bajnokságát, mind az övékével párhuzamosan rendezett paratekvondós kontinensviadalt, előbbin Salim Omar Gergely aranyat, Márton Luana és Józsa Levente pedig bronzot nyert, utóbbin harmadik lett D. Kiss Zoltán.

„Négy érmet viszünk haza a két Eb-ről, páratlan sikere ez a sportágunknak – mondta az elnök. – A rajt előtt nem beszéltem darabszámról, csak azt szögeztem le, hogy csalódott lennék, ha egyetlen magyar tekvondós sem állna fel a dobogóra. Nos, nem kellett csalódnom.”

Márton Zsolt Krisztián – aki csupán névrokona a 18 éves Márton ikreknek, a tavaly felnőttvilágbajnoki címig jutó Luanának és az ezúttal az Eb-n érem nélkül maradó korábbi junior Európa-bajnok, párizsi olimpiai résztvevő Vivianának – hangoztatta azt is, hogy roppant nehéz Európa-bajnokság volt az idei.

„Nagyon népes és igen sűrű, klasszisok sorát felvonultató mezőny állt rajthoz Belgrádban, hihetetlenül magas volt a színvonal – jelentette ki. – Már csak ezért is nagyon büszke vagyok a csapatra.”  

Hozzátette, hogy az igazán nagy feladat azonban csak ezután következik.

„Jön a nyári párizsi olimpia, azon kell majd helytállni, a csúcsteljesítményt ott várom a három versenyzőnktől: Márton Vivianától, továbbá a tokiói ötkarikás játékokon ötödikként végző, azóta világ- és három Európa-bajnoki elsőséget szerző Salim Omartól és a Belgrádban második Eb-bronzát nyerő Józsa Leventétől egyaránt” – zárta gondolatait az elnök.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik