Pigniczki Fanni három szerrel döntőzött Taskentben

Vágólapra másolva!
2024.04.28. 16:14
Edzője szerint Pigniczki Fanni karikával jól teljesített (Fotó: Anna Kull)
A hazai Európa-bajnokságra – és a párizsi játékokra – készülő Pigniczki Fanni három szerrel döntőbe jutott a ritmikus gimnasztikázók taskenti világkupáján.

A hazai szövetség beszámolója szerint az MTK Budapest olimpiai kvótás versenyzője karikával - amellyel a tavalyi világbajnokságon bronzérmes volt - negyedik (34.400 pont), labdával hatodik (31.750), szalaggal pedig eredetileg nyolcadik (31.050) lett az üzbegisztáni versenyen. Utóbbi kapcsán - koraesti fejlemény alapján - óvást nyújtottak be a magyarok, amely pozitív eredményt hozott: pontszáma 31,550-re nőtt, így Pigniczki Fanni ezzel a szerrel is hatodik lett.

„Fanni karikával és szalaggal szépen teljesített, labdával sajnos hibázott. Megyünk tovább és készülünk a hazai rendezésű Euróba-bajnokságra” – értékelt edzője, Gelle Noémi.

A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszer csapat öt karikával a nyolcadik, a három szalag, két labda döntőben pedig hetedik lett.

Az rg-seknek a vk egyben felkészülési verseny is volt a 40. Európa-bajnokságra, amelyet május 22. és 26. között rendeznek meg a Papp László Budapest Sportarénában.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik